Vecka 21 Fredag 24 maj Grattis Ivan, Vanja
Valuta
EUR 11.61 -0.01 -0.012
GBP 13.63 -0.01 -0.006
USD 10.74 0.00 -0.003
BÖRSEN 17:30
0.04%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Närproducerat i bioplast gav affär

En trevare på sociala medier gav napp. Kunden flyttade hela projektet från Asien till Inca Plast i Hillerstorp – och vann en hållbar lösning.

 

 

– 30 procent av allt material vi producerar av är antingen återvunnet eller biobaserat. I den här PPn kommer 40 procent av råvaran från skogarna i Småland och Halland, säger Edvin Lindqvist och visar muggen som formsprutats i flera olika färger.

 

Made in Sweden - med 40 procent av råvaran från skogarna i Småland och Halland.

 

Investerar för att möta kundens behov

 

Tillbygget som Inca Plast gjorde för drygt ett år sedan låg helt rätt i tiden. Under det senaste året har flera nya kunder tillkommit varav de två senaste – som båda är hemvändande från Asien – för med sig riktigt stora projekt.

– Vi kommer att köpa in nya verktyg, ny produktionsutrustning och köpa in övriga komponenter för att kunna leverera en helt färdig produkt till kunden. Nu när vi har byggt till 2000 kvm har vi alla möjligheter att både montera, lagerhålla och leverera för avrop, säger Edvin.

 

Inca Plast i Hillerstorp växer i såväl omsättning som personal. Alexander Bogdanovic (tv) och Hung Nguyen (th) jobbar extra på helger och skollov, här tillsammans med vd Edvin Lindqvist.

 

Korta ledtider viktigt för affären

 

Den ena affären kom via rekommendationer från verktygstillverkaren. Den andra affären landade på bara två veckor efter att Edvin kommenterat ett inlägg på LinkedIn där man sökte formsprutare för hemflytt av produktion.

– Vi har haft en god tillväxt de senaste två åren och vi står inför en fortsatt stark expansion när de nya projekten taktar igång på allvar.

Båda affärerna landade väldigt snabbt, utan fastställt slutpris. Time to market är viktigast för kunderna idag, menar Edvin. Att visa på möjligheten att korta ledtiderna.

 

Inca Plast formsprutar konsumentartiklar med höga krav på ytfinish.

 

Öppna och ärliga relationer

 

Men den avgörande faktorn, tror Edvin, är Inca Plasts filosofi ”Reliable Molding”. Pålitliga människor och relationer.

– Ofta får vi jobb just på rekommendationer där man kunnat påvisa att vi är en pålitlig partner. Vi vill hitta samarbeten som är enkla, öppna och förtroendefulla.

Personer och organisationer som gillar att jobba snabbt och flexibelt. Där kan vi göra skillnad.

 

 

FAKTA
Inca Plast – vi står för en pålitlig, tillförlitlig och driftsäker formsprutning med fokus på långa serier. Automation är en viktig del i vår konkurrenskraft.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Inca Plast AB

(Inca Plast AB)

Telefon: 037022845
Mail: info@incaplast.com

Besöksadress:
Storgatan 44
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Storg. 44
33573
Hillerstorp

Webbadress:
incaplast.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår