Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Söndag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.88 0.03 0.025
GBP 12.68 0.05 0.047
USD 10.32 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.25%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Avancerad plåtformning med framtidsfokus

Här utvecklas både produkten, produktionen och personalen. Ingelsten & Co är legoleverantören som formar framtiden med en tydlig vision om tillväxt.


Ingelsten bistår med konstruktion och tillverkning av allt från den lite enklare till den mest avancerade plåtdetaljen. Djupdragning är tillverkningsmetoden för de mer avancerade formerna, vilket också är Ingelstens spetskompetens, men här erbjuds även ett helhetskoncept med bockning, svetsning, laserskärning, excenterpressning, ytbehandling och packning.

 

Det handlar om avancerad legoproduktion i plåt, ett uppdrag som familjeföretaget axlar med tredje generationen vid rodret.

 

Djupdragningsspecialister i tredje generationen. Patrik Modeén (tv) och Tommy Bergström (th) är delägare i Ingelsten & Co, legoleverantörer inom avancerad plåtformning. 

 

 

Utveckling med Produktionslyftet

 

– Men det är inte bara vi tre ägare som driver det här företaget framåt, hela personalen känner ett starkt engagemang. Vi gör det här tillsammans, säger Patrik Modeén. För att vässa produktionen för framtiden har Ingelsten gått med i Produktionslyftet.

Hela personalstyrkan involveras i en utbildning där ett starkt fokus ligger på utveckling, tillväxt, engagemang, ansvar – och ökad effektivitet genom principer kopplade till Lean.

 

Skapar nytändning och engagemang

 

– Man får en nytändning, det skapar verkligen engagemang, säger Torbjörn Frid, produktionssamordnare, som arbetat i företaget sedan 2005. Kollegan Albert Gullberg är ställare och maskinoperatör som också börjat arbeta med kvalitetssäkringsfrågor.

– Jag har jobbat här i 22 år och när man varit med så pass länge är det kul att få utvecklas och ta ett steg vidare. Det är ju inte bara ägarna som driver företaget framåt, alla behöver vara involverade, säger Abbe.

 

Produktionslyftet skapar engagemang och driv i hela företaget. ”Man får en nytändning” konstaterar Torbjörn Frid (tv) och Abbe Gullberg (th).

 

 

Kundens externa konstruktionspartner

 

Delägarna Magnus Hägg, Patrik Modeén och Tommy Bergström tog över verksamheten 2017. Sedan dess har kurvan pekat uppåt vad gäller engagemang, omsättning och ny personal. Fortsatt tillväxt är målet, hög digitaliserings- och automationsnivå en viktig väg framåt. Och förstås – att fortsatt visa kunden de bästa lösningarna för hållfasta, sömlösa former i plåt.

– Kunderna ser vår största styrka när vi kommer in i ett tidigt skede som extern konstruktionspartner och bidrar med kunskap som optimerar tillverkningen av detaljen, säger Patrik Modeén.

 

De är kundens externa konstruktionspartner. Ingelsten hjälpte kunden att hitta en smart konstruktionslösning – utan synliga fästelement.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Ingelsten & Co AB

(Ingelsten & Co AB)

Telefon: 0371523250
Mail: info@ingelsten-co.se

Besöksadress:
Industrig. 14
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 20
33421
Anderstorp

Webbadress:
www.ingelsten.com