Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Söndag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.88 0.03 0.025
GBP 12.68 0.05 0.047
USD 10.32 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.25%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Hitta formen med Ingelsten & Co

Avancerad plåtformning är Ingelstens kärnkompetens. Djupdragning med hållfasta, sömlösa former som kapar både produktionsled och eftertempon.

 

De är legoleverantörer inom metallbranschen, speciellt inriktade på avancerad plåtformning. Ingelsten & Co är helt enkelt djupdragningsspecialister i tredje generationen som tror på framtiden.

 

Utmanande, sömlösa detaljer med form? Då hjälper Ingelsten & Co dig med tillverkningen. Avancerad plåtformning är deras kärnkompetens.

 

Rejäl tillväxt i familjeföretaget


– Sedan vi tog över för 1,5 år sedan har vi ökat både i omsättning och med antal anställda. Vi vill framåt och vet att vi har både potential och kapacitet att växa rejält, säger Patrik Modeén, delägare och marknadsansvarig.


Många vet inte vad djupdragning innebär trots att man skulle kunna ha stor nytta av tillverkningssättet, menar Patrik.
– Istället för att bocka och svetsa en detalj kan du skapa en sömlös form vilket både kapar produktionsled och eftertempon samtidigt som du får en starkare och mer hållbar produkt.

 

Bara förra året tillverkades 73 000 detaljer i tvillingpressen till största kunden Nilfisk. ”En extremt avancerad detalj som ändå är färdig i två steg” konstaterar fr v Magnus Hägg, Patrik Modeén och Tommy Bergström.

 

Egen konstruktions- och verktygsavdelning


Att produktionen är verktygsbunden innebär en stor fördel, menar Patrik, eftersom den garanterar repeterbarhet, kontinuitet och precision.
– Vi har en egen konstruktions- och verktygsavdelning med hög kompetens. Det innebär att vi konstruerar, tillverkar, provkör, justerar och reparerar alla verktyg här i huset vilket är mycket effektivt och uppskattas av kunden, förklarar Tommy Bergström, delägare och teknikansvarig.

 

Kunderbjudandet består av såväl avancerad plåtformning av legodetaljer som teknisk kompetens inom konstruktion. Resultatet kan, som här, bli leverans av en komplett produkt.

 

”Vi säljer teknisk kompetens”


Styrkan inom konstruktion är också ett mervärde som kommer kunderna till del.
– Vi vill inte bara tillverka en detalj, vi säljer teknisk kompetens som ger kunden en smartare, mer effektiv och billigare lösning, säger Patrik Modeén.


Ett exempel på nära samarbete är företaget som först kom med förfrågan på en ingående, djupdragen detalj till en övervakningskamera.
– Idag gör vi hela produkten, ett helhetskoncept som är resultatet av det mervärde vi kan erbjuda när vi får hjälpa till med konstruktionen, säger vd och delägare Magnus Hägg.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Ingelsten & Co AB

(Ingelsten & Co AB)

Telefon: 0371523250
Mail: info@ingelsten-co.se

Besöksadress:
Industrig. 14
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 20
33421
Anderstorp

Webbadress:
www.ingelsten.com