Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Lördag 28 januari Grattis Karl, Karla
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Högsta precision i skärande bearbetning

Med trådgnistning och precisionsvattenskärning tar JTT Trådgnistteknik fram nästan vilken form som helst. Det handlar om ett högteknologiskt hantverk.

 

Maskinparken imponerar med hela nio trådgnistmaskiner från Fanuc varav den senaste investeringen, Fanuc Robocut C800iB, har ett arbetsområde på 800x600 mm. Faktum är att man som svensk tillverkare stoltserar med flest antal Fanuc-trådgnistar i sin maskinpark.
– Vi blir ju flexibla när vi har så många maskiner och det gör att vi kan erbjuda snabba leveranser och korta ledtider. Vi kan också gå upp och köra kortare serier, säger vd Bengt Thelin.

 

Med den senaste trådgnisten har JTT Trådgnistteknik AB inte bara ökat sin kapacitet utan är också det företag som har flest Fanuc i sin maskinpark. ”Det ger oss stor flexibilitet” säger vd Bengt Thelin.

 

 

Ägarskifte under förra året


Under 2018 tog Bengt över JTT Trådgnistteknik AB i Smålandsstenar efter grundaren Sven Jakobsson. Bengt har själv jobbat många år i företaget och han har sett tekniken utvecklas i både precision och prestanda. Han är själv mycket imponerad över utvecklingen inom vattenskärning där företaget har investerat i högsta precision.

 

Maximal precision och perfekt finish


– Vanlig vattenskärning har en tolerans på cirka 0,2 mm men här kommer vi ner i +/- 0,01 mm i princip i alla material. Det här är bland det bästa du kan få i Sverige och är definitivt det bästa alternativet för framtagning av verktygsshims, säger Bengt.

 

Precision värd namnet. Vattenskärmaskinen Fine Cut är unik i sitt slag då du kan komma ner i +/- 0,01 mm i tolerans.

 

Siktar på ytterligare tillväxt


Kundkretsen består till stor del av verktygsmakare såväl inom klipp- och bockverktyg som inom pressgjutning och plastindustri. Men med den starka maskinparken växer man också inom ren produktionskörning. Och man hoppas på sikt att få växa även i personalstyrka.
– Vi är ett trevligt gäng på 6 personer idag. Är man intresserad av teknik och har viljan att lära nytt så kan man absolut vara rätt person för oss, säger Bengt.

 

Ett gäng på tillväxt. Personalen på JTT Trådgnistteknik AB i Smålandsstenar ser sig själva som högteknologiska hantverkare – med plats för fler.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

JTT Trådgnistteknik AB

(JTT Trådgnistteknik AB)

Telefon: 037131450
Mail: bengt@jtt.se

Besöksadress:
Dahlsgatan 17
33331
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
N. nissastigen 25
33331
Smålandsstenar

Webbadress:
www.jtt.se