Vecka 49 Fredag 8 december Grattis Virginia
Valuta
EUR 11.21 -0.07 -0.07
GBP 13.07 -0.01 -0.006
USD 10.39 -0.09 -0.09
BÖRSEN 17:30
-0.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Profilbild

Jutex växer och storsatsar med ny teknik

Ny fiberlaser, en ny kundanpassad robotcell, ny panelbock, ny helelektrisk kantpress – och mer på väg in. Hållbara lösningar har gett Jutex växtkraft.

 

– Det är en ganska gedigen lista på maskininvesteringar vi har gjort under det senaste året. Från stora maskinceller till små handmaskiner, lyftbord och andra lösningar som gör det mer lättarbetat för personalen, säger Pelle Karlsson.

 

Pelle Karlsson (th) äger och driver Jutex, tillsammans med Emil Kronholm (tv). ”Under hösten satsar vi särskilt på att hjälpa kunder med konstruktion och produktutveckling”, säger Emil.

 

 

Nya maskiner med smarta funktioner


När GnosjoRegion.se kommer på besök pågår installationen av en Amada Ventis 4kW med tillhörande höglager.
– Vi har valt att utrusta fiberlasern med en del smarta funktioner, som exempelvis autostartfunktionen som gör att programmet startar om på rätt ställe om det skulle krascha vid obemannad körning, berättar Emil Kronholm.
Längre fram i år är ytterligare en ny kantpress från Amada på väg in. Petre Brezeanu, operatör hos Jutex sedan 8 år tillbaka, visar stolt upp en mindre modell av samma fabrikat, Amada EG 4010.
– Petre tyckte att den funkar så bra så vi bestämde oss för att köpa en till, säger Emil.

 

Petre Brezeanu är supernöjd med den helelektriska kantpressen från Amada – och ser fram emot leveransen av ytterligare en kantpress av större modell.

 

Diana Svensson bemannar en av Jutex två panelbockmaskiner från Salvagnini. En effektiv maskinlösning som gagnar bredden av olika storlekar och volymer vid produktion.

 

 

Hållbara lösningar den röda tråden


Samtidigt som Jutex spänner bågen med maskininvesteringar har man gjort strategiska val genom att gå över till bergvärme med stöd från Klimatklivet, köpa 100 procent förnybar el, byta till LED-belysning med rörelsesensorer och även gå över till ett smart logistiksystem från Bufab Sweden som förenklar inköp och försörjning av fästelement.
– Vi gillar smarta och hållbara lösningar. Hela vår tillväxt har varit med kunder som har ett hållbarhetstänk i varje affär, säger Emil.

 

Kundanpassade automationslösningar effektiviserar produktionen.

 

 

Firade tillväxten som Gasellföretag


Experterna på systemlösningar i plåt och tråd har vuxit i både omsättning och personalstyrka. Familjeföretaget som firade 80-årsjubileum förra året har femton anställda idag.
– Och vi har till och med hunnit med att vara på Gasellgalan förra hösten. Det var en trevlig kväll, säger Pelle – som för en kväll fick byta blåställ mot kostym.

 

 

 

Fakta Jutex AB – Jutex är en helhetsleverantör av systemlösningar inom tråd och plåt, från konstruktion till slutmontering. Specialister på avancerad butiksinredning.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Jutex Aktiebolag

Telefon: 037025047
Mail: jutex@jutex.se

Besöksadress:
Uppebo
33574
HILLERSTORP

Postadress:
Uppebo
33574
HillerstorpDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår