Vecka 38 Fredag 22 september Grattis Maurits, Moritz
Valuta
EUR 11.91 0.00 -0.003
GBP 13.73 -0.01 -0.009
USD 11.18 0.01 0.005
BÖRSEN 17:30
-1.45%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Ensamkommande möter industrins behov

De är orädda, vana att ta ansvar, har rätt kompetens för industrin och vill inget hellre än att jobba. K-Bemanning gör allt fler lyckade matchningar.

 

– K-Bemanning kontaktade mig om en av de här killarna. Han hade ett bra CV med lite el-kompetens, precis vad vi behöver, säger Sonny Nyberg, produktionschef på Weland Solutions i Gislaved.

Det började med Khaliulla ”Kalle” Rahimi i juni förra året, ensam­kommande kille från Afghanistan som bodde i Gislaved och som precis tagit studenten. Inte långt därefter fick även Ghazan Mosavi i Hofors och Amin Nazari i Karlstad höra talas om möjligheten till industrijobb i Gislaved. Även de hamnade via K-Bemanning hos Weland Solutions.

– Och igår fick de sitt ­permanenta uppehållstillstånd, säger Jenni Tiger och ler.

 

Det började med Kalle i juni förra året. I skrivande stund har mer än 20 ensamkommande afghaner från olika håll i landet fått jobb inom industrin i Gnosjöregionen. ”En vinst för alla” konstaterar Anders Åhsberg, K-Bemanning.

 

Från industriprogram till jobb i Gnosjöregionen

 

Hon är den från K-Bemanning som har jobbat närmast killarna för att ge dem möjlighet till arbete i Gnosjöregionen. Totalt sett handlar det om ett 20-tal ensamkommande afghaner som tack vare K-Bemanning sökt sig från olika håll i landet till Gnosjöregionen där de fått jobb inom industrin, och fler grabbar är på väg.

– Vi har fått kontakten genom ­olika nätverk som hjälper de här killarna och fått se deras CV. Framför allt handlar det om killar som gått industri­programmet på gymnasiet, välutbildade killar som verkligen matchar våra behov i regionen, säger Jenni.

 

Trivs inom industrin. Khaliulla ”Kalle” Rahimi visar Jenni Tiger från K-Bemanning hur han kopplar elen på hissautomaten.

 

Matchningarna har gett eko i landet

 

Många av de ensamkommande har varit i Sverige i 6–7 år och lärt sig språket riktigt bra, konstaterar Jonas Ölveteg, vd K-Bemanning:

– Och man märker hur mycket de har tagit till sig kunskapen i sin gymnasie­utbildning och den grunden, den kompetensen, är ju vad vi är ute efter i den här regionen, så det har verkligen fungerat jättebra.

Matchningarna mellan ensam­kommande med industrikompetens och företag i behov av personal har gett eko i landet. K-Bemanning får in ett antal CV:n varje vecka.

– Vi har två på väg ner för intervju i nästa vecka och på fredag kommer en till, säger Jenni.

Den stora utmaningen är att hitta boende till de unga industriarbetarna.

– Man får gärna höra av sig till oss om man har förutsättningar att erbjuda tillfälligt boende.

 

Perfekt matchning. Amin Nazari och Ghazan Mosavi flyttade från Karlstad och Hofors till Gislaved. ”De hade precis den kompetens vi behövde”, säger Sonny Nyberg, produktionschef Weland Solutions.

 

 

 

FAKTA K-Bemanning
K-Bemanning startades 2004 och har idag kontor i Värnamo och Gislaved. Vår affärsidé är att lokalt lösa företags bemanningsbehov främst inom industrin.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

K-Bemanning

(K-Bemanning)

Telefon: 070-581 12 99
Mail: info@k-bemanning.se

Besöksadress:
Anderstorpsv. 24 weland industricentrum
33236
Gislaved

Postadress:
Anderstorpsv. 24
33236
Gislaved

Webbadress:
www.k-bemanning.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår