Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Torsdag 18 augusti Grattis Ellen, Lena
Valuta
EUR 10.59 0.02 0.02
GBP 12.53 0.01 0.005
USD 10.5 0.11 0.109
BÖRSEN 17:30
1.17%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Återvinn och förädla plasten själv

I tuff konkurrens skiljs agnarna från vetet. Morgondagens plastindustri återvinner och förädlar själv – och K.D. Feddersen Norden har maskinlösningen.

 

 

– Allt fler slutkunder ställer krav på återvunnet material till sina produkter och att tillverkarna ska kunna återta produkten för återvinning efter att den tjänat ut. Vi måste starta värdekedjan så att det är möjligt att återta plastprodukterna till industrin, och för det behövs bearbetningsmaskiner, säger Torbjörn Egerhag, vd K.D. Feddersen Norden AB.

 

Agentur för marknadsledande återvinningsmaskiner

 

I augusti 2020 förvärvade K.D. Feddersen Norden det norska bolaget Protec Scandinavia samt nystartade Protec Scandinavia Sweden. Därmed har man tillgång till agenturen för de marknadsledande återvinningsmaskinerna från Erema som sätter en helt ny standard för återvinning och re-granulering av plastmaterial.

– Erema har lösningar som gör det möjligt att återvinna alla flöden av insamlade plastprodukter. Maskinutbudet har en bredd som klarar småskalig återvinning från 40 kg i timmen upp till 3000 kg, och behöver materialet tvättas före regranuleing så löser vi det också säger Robert Johansson, försäljningsansvarig för Erema i Sverige.

 

Sedan augusti 2020 är Protec Scandinavia AS och Protec Scandinavia Sweden AB en del av K.D. Feddersen Norden. Torbjörn Egerhag (tv) och Per Skjevik (th).

 

Från spill och skräp till värdefullt granulat

 

K.D. Feddersen ser två huvudområden för plaståtervinning, dels ökad återvinning in-house där företagen återvinner sitt eget industrispill och – i en framtid – återvinning av egna produkter när de tjänat ut.

– Idag återvinner vi bara en liten del av all plast som förbrukas i Sverige så potentialen är stor. Vi ser en kraftig förändring i förfrågan på recyclad plast vilket långsiktigt kommer skapa en lönsamhet i återvinningen av densamma, säger Torbjörn.

 

Skräddarsyr finansiering och hyrlösningar

 

K.D. Feddersen kommer att sälja Eremas program i Protec Scandinavia Sweden AB och just nu bygger man upp försäljning och serviceorganisation.

– Vi kan erbjuda finansiering och hyreslösningar via vårt eget finansbolag så tröskeln för att starta in-house återvinning kommer att vara låg, säger Robert Johansson.

K.D.Feddersen Norden AB erbjuder sedan tidigare utbildning, tekniska plaster, formsprutor, materialhantering samt service för plastindustrin i Norden.

 

Robert Johansson, K.D. Feddersen Norden, är ansvarig säljare för Protec Sveriges sortiment av bland annat maskiner för plaståtervinning och förädling.

 

 

FAKTA K.D. FEDDERSEN NORDEN
Distribution och marknadsutveckling av tekniska plaster från ledande tillverkare. Även maskiner, kringutrustning och utbildning.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: K.D. FeddersenKONTAKTUPPGIFTER

K.D. Feddersen Norden AB

(K.D. Feddersen Norden AB)

Telefon: 0370303700
Mail: info.se@kdfeddersen.com

Besöksadress:
Lundbyv. 11
33153
VÄRNAMO

Postadress:
Box 137
33121
Värnamo

Webbadress:
https://kdfeddersen.com/