Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Söndag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.88 0.03 0.025
GBP 12.68 0.05 0.047
USD 10.32 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.25%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Kundspecifik och kreativ butiksinredning

Specialprojekt är vardag hos Kullarp i Gnosjö. Här tar kundspecifika skyltställ och unika lösningar form – med alla processer under samma tak.

 

Oavsett om det gäller trendig makeup, stilrena glasögon, smakfullt godis eller smart fitnessutrustning så har Kullarp levererat kundanpassade lösningar för produktexponering, från fåstyck till cirka 1 500 exemplar.

– Det passar vår maskinpark bäst, säger Kent Svensson.

Och för att vara en så pass liten industri med endast tio anställda har man ett förvånansvärt brett kunderbjudande.

– Konstruktion, rör, plåt, tråd och montering – vi löser allt innanför våra väggar. Och kommer det till ytbehandling eller andra material så har vi det nästgårds. Därför kan vi också vara riktigt snabba när det behövs, säger Kent.

 

Snygg och smart produktexponering är deras specialitet. Torbjörn Svensson, Lenne Karlsson och Kent Svensson äger och driver Kullarp Sweden AB.

 

Produktställ med integrerad belysning

 

Många gånger hör kunden av sig med en idé som kanske i bästa fall finns skissad för hand på papper. Där går Lennart ”Lenne” Karlsson in med sin mångåriga konstruktionserfarenhet och tar fram ett förslag till kunden.

Ofta handlar det om renodlade specialprojekt, som det kompletta stället med integrerad belysning som lyfter fram uniciteten i Flowlifes innovativa fitnessprodukter, eller det stilrena produktstället för Åre Chokladfabrik som tidigare tillverkades i tråd.

– Här hittade vi en lösning i laserskuren plåt som blev både snyggare och billigare för kunden, säger Lenne.

I båda fallen kom affären genom Värnamobaserade Grafixa AB som producerat skyltmaterial och även åtagit sig projektledaransvar gentemot slutkund.

 

Komplett produktställ med integrerad belysning.

 

Stark kundbas inom byggsektorn

 

Projekten inom butiksinredning utgör en växande del av Kullarps omsättning och dagliga arbete men man har också en stark kundbas inom byggsektorn där man bland annat levererar spiskåpor till bygghandeln.

– Vi har nyligen investerat i en Trumpf L2030 fiberlaser med automatisk laddning och plockning som möjliggör obemannad körning och det har gjort oss mer effektiva, konstaterar Kent.

En välbehövlig kapacitetsökning eftersom orderingången fortsätter att stiga.

– Man trodde väl att det skulle bli en avmattning men tvärtom ser vi att det ökar. Vi har dubblat bemanningen på montering och håller det i sig så här så måste vi ta in ännu fler. Så vi ser ljust på framtiden!

 

Fåstycksproduktion av avancerade produktställ är vardag hos Kullarp. ”Vi har hittat vår nisch”, säger Lenne Karlsson.

 

 

FAKTA
Kullarp – legoarbete från idé till färdig produkt. Konstruktion, stans, laserskärning, bockning, svets, kantpressning, trådbock, rörlaser, pack och montering.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och KullarpKONTAKTUPPGIFTER

Kullarp Sweden KSAB

(Kullarp Sweden KSAB)

Telefon: 0370305191
Mail: kent@kullarp.se

Besöksadress:
Lid 20 A
335 91
GNOSJÖ

Postadress:
Lid 20 a
33591
Gnosjö

Webbadress:
www.kullarp.se