Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 06 Måndag 6 februari Grattis Dorotea, Doris
Valuta
EUR 11.39 0.00 0.005
GBP 12.74 0.02 0.023
USD 10.59 0.03 0.034
BÖRSEN 12:24
-1.57%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

LEGOLEVERANTÖREN SOM VÄXER I MOTVIND

De startade i finanskrisens branta uppförsbacke – och när världen återigen drabbas av ekonomisk kris rullar produktionen hos Kullarp som aldrig förr.

 

– Vi har aldrig haft så bra orderstock som just nu. Senaste verksamhetsåret ökade vi i omsättning från 9,5 till 12,5 miljoner och det ser ut att bli en lika stor ökning detta år, säger Kent Svensson, delägare.

 

Produktionen hos Kullarp Sweden AB rullar på som aldrig förr, trots coronakrisen.

 

En smålänning ger inte upp

 

Kanske är det den tuffa starten som gjort företaget uthålligt och starkt även i motvind. Kent och hans bror Torbjörn drog igång sin metallbearbetningsverksamhet 2008, bara månader innan finanskris och lågkonjunktur drabbade världen. Marknaden dog, bröderna fick sälja allt och börja från noll igen, men de gav inte upp.

– Man måste vara enveten när det är tufft. Och det är väl det vi smålänningar är kända för, vi ger inte upp, säger Kent.

 

 

Kullarp – en komplett partner inom metall från idé till färdig produkt. ”Det är så vi jobbar”, säger delägare Lenne Karlsson.

 

Breddad kundbas ger tillväxt


Framgången handlar också om en medveten strategi att bredda kundbasen genom ett mer aktivt säljarbete där man bearbetat både befintliga och nya kunder. Kullarp levererar förädlade detaljer inom plåt, tråd och rör i låg- och mellansegmentet, från design och ritning till förpackning och logistik.

– Styrkan är att vi har allt under ett tak och att vi är flexibla och snabba. Vi tar gärna specialprojekt och vi tror på att växa tillsammans med de mindre kunderna som inte alltid får en chans hos de stora drakarna, säger Lennart ”Lenne” Karlsson, som kom in som delägare i företaget för ett par år sedan.

 

Omställningen till fler kunder inom fler branscher har skapat rejäl tillväxt. ”Vi växer tillsammans med våra kunder”, säger Kent Svensson.

 

Kapacitetsökning med ny fiberlaser


Rörlaser, kantpressar och den kombinerade stans/lasermaskinen går för fullt när GnosjoRegion.se kommer på besök. Snart är en helt ny lasermaskin på väg in som innebär en rejäl kapacitetshöjning då man kan köra obemannat dygnet runt. Och kundbasen som legat stark inom butiksinredning breddas allt mer till olika segment inom bygg och belysning.

– Målet framöver är att vi ska fortsätta att växa i fler branscher och med fler kunder, säger Lenne Karlsson.

 

Högeffektiv produktion i den kombinerade laser/stansmaskinen kompletteras inom kort av en ny lasermaskin som möjliggör obemannad körning.

 

 

 

 

FAKTA KULLARP SWEDEN AB

Företaget bildades 2008 och drivs idag av bröderna Kent och Torbjörn Svensson samt Lenne Karlsson. Företaget erbjuder bl a laserskärning, stansning, kantbockning, trådbockning, kapning, MIG och TIG- svetsning, borrning, slipning, punktsvetsning, stuksvetsning samt helhetslösningar.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Kullarp Sweden KSAB

(Kullarp Sweden KSAB)

Telefon: 0370305191
Mail: kent@kullarp.se

Besöksadress:
Lid 20 A
335 91
GNOSJÖ

Postadress:
Lid 20 a
33591
Gnosjö

Webbadress:
www.kullarp.se