Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.57 -0.01 -0.012
GBP 13.55 0.00 -0.004
USD 10.89 0.00 0
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Först i Sverige med 30 kW fiberlaser

Fiberlasern Eagle iNspire ger lyftkraft till Laserkraft i Bredaryd. Nu laddar plåtbearbetarna för expansion med nya ägarna PVI Industries som partner.

 

 

– Den här maskininvesteringen stärker verkligen vår konkurrenskraft och att vi nu ingår i en större industrikoncern är odelat positivt. Med PVI Industries i ryggen får vi möjlighet att nå nästa nivå vår expansion, säger Torbjörn Berglund, vd Laserkraft.

 

Expansionen hos Laserkraft i Bredaryd stärks med den nya maskininvesteringen. Fr v: Tommy Ingvarsson, Mikael Norin, Torbjörn Berglund.

 

Ny stark ägare

 

Det var i början av året som det stod klart att Laserkraft liksom dotterbolaget Eurosvit i Slovakien blivit en del av PVI Industries. En industrikoncern med säte i Västerås som omsätter drygt 1,5 miljard SEK. Per Vannejö, ägare till PVI Industries, är även huvudägare i relaterade industrikoncernen Inducore AB och AnVa Industries med samlad omsättning på cirka 4,5 miljarder SEK.

– Laserkraft har en bred kundportfölj, framgångsrika samarbeten och kännetecknas av hög pålitlighet, långsiktighet och kundkännedom. Jag ser fram emot att följa framgångarna som en del i teamet, säger Per Vannesjö.

 

Kraftfull fiberlaser med topprestanda

 

Den nya maskininvesteringen i Bredaryd är viktig del av språngbrädan framåt. Det handlar om en kraftfull 30 kW fiberlaser, Eagle iNspire 15300 F30.0 med tillhörande automation. 6G acceleration, positioneringshastighet på upp till ­350 m/min, skärhastighet upp till 150 m/min och en supersnabb 9-sekunders palletbytare talar ett tydligt språk:

– Det här är en investering som avsevärt ökar vår produktivitet och effektivitet. Den ersätter två befintliga maskiner med snabbare och bättre skärresultat. Det fanns inga andra alternativ för oss med den prestanda vi sökte och med kapacitet upp till 25 mm, säger Magnus Johansson, sales manager Laserkraft.

 

Örnen har landat. Martin Johansson, operatör, bemannar Laserkrafts nya 30 kW fiberlaser.

 

Skärhastighet upp till 150 m/min imponerar.

 

Klarar mer avancerade bitar

 

Fiberlasern hanterar även de mest komplicerade och invecklade detaljerna.

– Även i de tjockare materialen får du bra kvalitet på skärkanterna och minimal värmepåverkan gör att vi kan utnyttja plåtbitarna bättre, säger Mikael Norin, produktionsteknik.

Maskinen är den första av sitt slag i Sverige.

– Men vi är ganska säkra på att vi snart kommer att se fler.

 

Nöjda med resultatet. Även i de tjockare ­materialen blir kvalitén på skärkanterna bra.

 

 

FAKTA
Laserkraft Bredaryd – plåtbearbetning med själ och kunskap; laserskärning, kantpressning, svetsning, bearbetning m.m. Våra kunder är industriföretag med höga krav.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Laserkraft Bredaryd AB

(Laserkraft Bredaryd AB)

Telefon: 037088555
Mail: info@laserkraft.se

Besöksadress:
Industriv.
33010
BREDARYD

Postadress:
Industriv. 20
33372
Bredaryd

Webbadress:
www.laserkraft.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår