Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Onsdag 27 januari
Grattis Göte, Göta
Valuta
EUR 10.1 0.00
GBP 11.44 0.04
USD 8.32 0.03
BÖRSEN 10:45
0.05%

Metallbearbetning på uppgång

Laserkraft växer på nya marknader. Strategiska förvärv och offensiva maskininvesteringar har lagt grunden för en tillväxtkurva som går stadigt uppåt. 

 

Våren 2014 blev man delägare i Eurosvit, ett slovakiskt metallbearbetningsföretag och ett år senare förvärvades Plåtprodukter i Hallsberg AB (PIKAB). Förra sommaren gick flyttlasset från Hallsberg till Bredaryd och idag konstaterar en nöjd vd, Christian Höglund, att man ligger 20 procent över 2016 års försäljning på Laserkraft.
- Vi taktar över våra mål ganska rejält trots att flytt och start av ny produktion här i Bredaryd har varit tuff och arbetskrävande.
 
Det går bra för Laserkraft! Försäljningen har ökat med förvärv och investeringar. Från vänster Thomas Liljedahl, key account manager; Christian Höglund, vd; Stefan Ohlsson, KAM och sales support manager.
 

Nya leverantörer till fordonsindustrin

Med förvärvet av PIKAB har Laserkraft blivit leverantörer till fordonsindustrin vilket i sin tur inneburit ett omfattande arbete med certifiering inom ISO/TS 16949.
Dessutom har man tagit in en hel del nya artiklar i sortimentet.
- Med TS och inträdet i fordonsindustrin har vi ökat kvalitetstänket i hela fabriken, säger Stefan Ohlsson, KAM och sales support manager.
 
Med en hel del nytillkomna artiklar i systemet krävs också nya maskiner. Här är produktionsledare Mikael Norin vid en av tre nya fleroperationsmaskiner.
 

Växer med befintliga kunder

Bland Laserkrafts största kunder återfinns välkända bolag som Toyota, Scania, Alfa-Laval,  Cargotec och Husqvarna.
- Vår försäljningsökning som ligger på 25 procent i hela gruppen beror framför allt på att vi växer med befintliga kunder, och vi har även flera intressanta nya kunder på väg in, säger Christian.
Affärsplanen bygger på att växa med kunder i Scaninavien, norra- och centraleuropa.
- Vi söker kravställande kunder med god tillväxtpotential som behöver en komplett leverantör.
 
På kvalitetssidan har man investerat i mätutrustning, här en mätarm med scannerfunktion. Kvalitetstekniker Robert Gustavsson kontrollerar en fixtur. 
 

Omfattande maskininvesteringar

Sedan förvärvet av PIKAB har Laserkraft investerat i tre nya bearbetningsmaskiner, uppgraderat två laseranläggningar och installerat en ny robotsvetscell med twinfunktion. Investeringar har också gjort på mätsidan och under året räknar man med att gå över till nytt affärssystem. 
- Samtidigt som vi växer har vi ett ständigt behov av att rekrytera personal till produktionen. På Eurosvit bygger vi ut och investerar i ny Laser och kantbockmaskin. Vi har också utökat vår lagerkapacitet med 800 m2, säger KAM Thomas Liljedahl.
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Laserkraft Bredaryd AB

(Laserkraft Bredaryd AB)

Telefon: 037088555
Mail: info@laserkraft.se

Besöksadress:
Industriv.
33010
BREDARYD

Postadress:
Box 17
33302
Bredaryd

Webbadress:
www.laserkraft.se