Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49
Tisdag 1 december
Grattis Oskar, Ossian
Valuta
EUR 10.23 0.05
GBP 11.38 0.04
USD 8.53 0.05
BÖRSEN 15:25
0.17%

Med stort utbud av standardkomponenter

Flytten från Linköping till Hillerstorp ger vind i seglen. LB-Plast siktar på marknadsledande position med en mängd standardkomponenter i sortimentet.


– Vi arbetar för att få marknadens bredaste sortiment av standardkomponenter i plast och metall för mekanisk industri, säger vd Per-Johan Hildingsson.

 

Brett produktsortiment till bred kundkrets

 

Produktsortimentet består av allt ifrån kulor, rattar och ändavslut till gänginsatser, låsspakar och ställbara fötter. Om det du söker skulle saknas i sortimentet bistår LB-plast med utveckling av nya produkter med nya verktyg.

– Det här gör att vi har en oerhört bred kundkrets. Den här typen av produkter används inom många olika områden och våra största kunder finns inom verkstads- och möbelindustrin, säger Per-Johan.

 

Utbudet av standardkomponenter är stort, allt ifrån gänginsatser och låsvred till rattar och täckplugg.

 

Ingår i Swede-Wheelgruppen

 

Familjeföretaget LB-Plast har rötter från sent 1950-tal och har gått från produktion av produkter i härdplast till dagens formsprutning i thermoplaster. 2017 förvärvades verksamheten av Swede-Wheelgruppen.

– Anledningen var framför allt att vi såg att LB-Plast kompletterar Swede-Wheels produkter så att vi får en bredare produktportfölj totalt sett. Vi har valt att behålla verksamheterna i två separata bolag, men vi kompletterar varandra, säger Per-Johan.

 

Flytten till Hillerstorp ger bättre affärer

 

Valet att flytta verksamheten från Linköping till Hillerstorp var strategiskt viktigt. Där var man trångbodda och behövde dessutom rekrytera ny personal.

– Vi saknade även kompetensen bland våra leverantörer. Allt finns nära och tillgängligt här i Hillerstorp och Gnosjöregionen. Här kan vi själva få snabb service av våra leverantörer och här har vi närmre till många av våra kunder. Att finnas här i bygden ger helt enkelt förutsättningar för fler bra affärer, konstaterar Per-Johan.

 

Flytten till Hillerstorp har gett både fler och bättre affärer, konstaterar vd Per-Johan Hildingsson.

 

 

Dessutom gav flytten en rejäl bonus när man kunde gå från 1200 till 3000 kvm i moderna lokaler centralt i Hillerstorp. Här finns plats för tillväxt och redan nu har det installerats en ny plastmaskin från Engel.

 

Nyinflyttade och taggade. Personalen på LB-Plast i Hillerstorp har landat i lokaler med tillväxtpotential.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

LB - Plast Hillerstorp AB

Telefon: 0370-375700
Mail: info@lbplast.se

Besöksadress:
Brogatan 19
33573
Hillerstorp

Postadress:
BROGATAN 19
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.lbplast.se