Vecka 28 Söndag 14 juli Grattis Folke
Valuta
EUR 11.49 0.08 0.083
GBP 13.68 0.00 0
USD 10.53 0.04 0.041
BÖRSEN 17:30
2.28%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Full gas när Lecsa växlar upp

Förra verksamhetsåret ökade Lecsa Mekan i Skillingaryd med 75 procent och två nyanställda. Nu väntar fler maskininvesteringar och en utökad kostym.

 

 

– Bygglov är klart och vi behöver växa i större lokaler för att få plats med bland annat en svarv med möjlighet att svarva från större stångdimension, säger Bitte Blansch.
Den dramatiska omsättningsökningen med 75 procent hänger ihop med strategiska maskininvesteringar.
– Vi köpte två nya svarvar där vi kunnat lägga mycket jobb och haft möjlighet att köra ännu mer obemannat. Och så köpte vi en maskin från ett annat företag där vi också tog över jobben som de gjorde i den maskinen, berättar Bitte.

 

Team Lecsa Mekan fortsätter att växa. Från vänster Peter Andersson, Sophie Hansson, Christoffer Plym, Joakim Blansch och Bitte Blansch. Saknas på bilden gör Emil Hansson.

 

 

Gott rykte ger nya kunder


Nya kunder har också kommit till.
– Det som känns jätteroligt är att det har kommit kunder från olika håll i landet, inte bara här i regionen, som hört talas om oss ryktesvägen och det är ju jätteroligt, det är ju så man vill ha det konstaterar Bitte.
En tydlig trend är att många av kunderna söker lösningar för hemflytt av produktion.
– Vi märker att många företag försöker hålla sig mer och mer i Sverige och att man accepterar att det är en annan prisbild här hemma men att du får så mycket bättre kvalitet, säger Bitte.

 

Passion för skärande bearbetning


Att personalen har utökats med ytterligare två operatörer skapar såklart också möjlighet för tillväxt.
– Vi har haft turen att få in anställda som är självgående och det är så skönt med personal som förstår och som vill ta i när det gäller, säger Bitte och ler.
För här i familjeföretaget Lecsa Mekan är man vana att ta i. Här drivs man av en passion för både skärande bearbetning med snabba ställ och skarpa kurvor i högt tempo på smala grusvägar. Hela familjen med Bitte Blansch och Peter Andersson i spetsen kör rally och sonen Joakim laddar just nu för SM.
– De två av döttrarna som också kör rally, väntar barn så de ligger lite lågt men Peter och jag kör nog nästa år, säger Bitte och ler.

 

SM i Rally i sikte. Bitarna som Joakim Blansch (tv) just kört i svarven är gasregleringar till ett gjutet spjällhus. Även bonuspappa Peter Andersson (th) varvar körning i maskin med körning på grusväg.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Lecsa Mekan AB

(Lecsa Mekan AB)

Telefon: 037074080
Mail: info@lecsa.se

Besöksadress:
åker
56892
SKILLINGARYD

Postadress:
åker korsbogärdet
56892
Skillingaryd

Webbadress:
www.lecsa.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår