Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49 Fredag 9 december Grattis Anna
Valuta
EUR 10.87 -0.03 -0.027
GBP 12.65 0.01 0.015
USD 10.31 -0.02 -0.019
BÖRSEN 17:30
1.2%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Nyinflyttade med kraft för framtiden

Det är nytt, modernt och högautomatiserat. Liljas Plast har flyttat in i den nya produktionsanläggningen på Kävsjövägen i Hillerstorp.

 

– Den här anläggningen är bland det mest moderna du kan se i plastbranschen. Nu kan vi fortsätta att växa med nya tekniker, nya tjänster och nya maskiner med hög automationsgrad, säger vd Peter Johansson.

I nybygget har man utökat med en helt ny avdelning för silikon- och gummiformsprutning, en ny verktygs- och underhållsavdelning samt en helt ny mätavdelning.

 

Ljust, luftigt och högt i tak. På bilden ägarna Emil Granstrand och Frida Granstrand tillsammans med vd Peter Johansson.

 

En helt ny och utökad silikonavdelning har tagit plats i de nya lokalerna. Mathias Berg är ny produktionschef på Liljas Plast.

 

Prisar personalens engagemang

 

Liljas Plast har under hela tiden för pandemin sett en stark tillväxt inom skyddsutrustning och medicinteknik där man bland annat producerar delar till respiratorer.

– Vi har verkligen varit på tårna och försökt att ställa om så mycket vi kan för att göra samhällsnytta, säger Frida Granstrand, marknadsansvarig.

Under större delen av 2020 har Liljas Plast kört femskift i sjudagarsvecka. Och Frida prisar personalens engagemang.

– Vi har sett en fantastisk flexibilitet hos personalen och vi har alla känt en stor stolthet över att se hur våra tillverkade produkter gör skillnad.

 

Mätavdelningen har också tillkommit i nybygget. Jasmin Campara är mättekniker.

 

Liljas Plast Group – med hjärtat i Hillerstorp

 

Familjeägda Liljas Plast Group består av Liljas Plast och Polymed Hygienic i Hillerstorp, BoBe Plastindustri i Vansbro, Polymega i Lagan och Liljas Plastic i Kina. Hela gruppen har 150 anställda och nästan lika många formsprutor. Totalt sett omsätter Liljas Plast Group 300 miljoner SEK.

– Att vi är familjeägda och styrs från Hillerstorp samtidigt som vi finns på flera platser är viktigt för oss. Vi är måna om att bevara kulturen i ett familjeägt bolag, säger Frida.

Att man också har en bred bas av kunder där inget segment är större än 20 procent bidrar till styrka och framgång.

– Alla våra kunder är ledande inom sina segment. Det är kunder med potential och vi jobbar nära och långsiktigt för att växa med dem, säger Peter Johansson.

 

Liljas Plast i Hillerstorp formsprutar högtekniska komponenter till industrin.

 

 

FAKTA LILJAS PLAST
Formsprutning av innovativa och högtekniska komponenter till industrin. Vi formsprutar teknisk plast, silikon och gummi. Ingjutning, 2-K, montering.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Liljas PlastKONTAKTUPPGIFTER

Liljas Plast AB

(Liljas Plast AB)

Telefon: 0370375000
Mail: info@liljasplast.se

Besöksadress:
Kävsjöv. 55
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Kävsjöv. 55
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.liljasplast.se