Vecka 38 Fredag 22 september Grattis Maurits, Moritz
Valuta
EUR 11.91 0.00 0.003
GBP 13.73 0.00 -0.003
USD 11.18 0.00 0.005
BÖRSEN 17:30
-1.45%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

TILLBYGGET GER VÄXTKRAFT FÖR FRAMTIDEN

Det är inflyttningsdags hos Liljas Plast. Tillbygget ger plats för tillväxt och produktion av ännu fler innovativa och högtekniska plastkomponenter.

 

Här andas framtidstro och framåtanda. För fyra år sedan flyttade Liljas Plast in i nya lokaler på Kävsjövägeni Hillerstorp. Nu är tillbygget på 5 500 kvm färdigt för successiv inflyttning under våren, och till sommaren räknar man med att ta nybyggda kontors- och personalutrymmen i anspråk.

Förutom rejält utökad produktionsyta och ett optimerat produktionsflöde tredubblar man antalet pallplatser i det nya lagret.

– Alla kan ju säga att man vill framåt, men här visar vi det också, säger vd Peter Johansson.

 

Emil Granstrand, Peter Johansson och Frida Granstrand är redo för inflyttning. Successivt under våren flyttas verksamheten på Storgatan i Hillerstorp till de utökade lokalerna på Kävsjövägen.

 

Personalen i fokus

 

En rundvandring i de nybyggda lokalerna visar att trivsel och arbetsmiljö har legat i fokus: sju meters takhöjd, stora fönsterpartier och LED-belysning liksom en medveten satsning på ljuddämpande material och fläktar för behaglig temperatur.
– Arbetsmiljön är fantastisk och det är något vi vill prioritera för vår utomordentligt duktiga personal. Utan dem skulle vi aldrig kunna hålla den tillväxttakt vi har, säger Frida Granstrand, marknadsansvarig.

 

Arbetsmiljön prioriteras högt hos Liljas Plast. Elvis Gorcevic (tv) och William Karlson Lee (th) trivs på jobbet.

 

Stark tillväxt i hela gruppen

 

Med 57 anställda och nästan lika många formsprutningsmaskiner går produktionen av innovativa och högtekniska plastkomponenter på högvarv hos Liljas Plast.

– Vi växer både med befintliga och nya kunder vilket är jätteroligt. Samtidigt ser vi också en stark tillväxt i våra dotterbolag, både i Sverige och Kina. Och vi ser att satsningen vi gör här i Hillerstorp skapar ett intresse, säger Emil Granstrand, försäljning och projektledning.

 

Till sommaren kommer även nya kontors- och personalutrymmen att stå redo för inflyttning.

 

Komplexa och innovativa komponenter

 

Liljas Plast-Gruppen förfogar tillsammans över 138 robotbestyckade formsprutor inom tekniker som dubbelgjutning, ingjutning, renrumsproduktion och silikon. Mer än hälften av maskinerna är specialutrustade för att kunna producera detaljer i högtemperaturmaterial. I de nya lokalerna i Hillerstorp görs en särskild satsning på silikonavdelningen.

– Här tror vi verkligen på tillväxt med vår långa erfarenhet av silikonformsprutning, säger Frida Granstrand.

 

 

 

FAKTA LILJAS PLAST AB

Liljas Plast formsprutar högtekniska komponenter till industrin. Framförallt behärskar de formsprutning av högtemperatursmaterial och ger kunden en hög servicenivå med snabba beslutsvägar och produktion på hög tekniknivå.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Liljas Plast AB

(Liljas Plast AB)

Telefon: 0370375000
Mail: info@liljasplast.se

Besöksadress:
Kävsjöv. 55
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Kävsjöv. 55
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.liljasplast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår