Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Måndag 18 januari
Grattis Hilda, Hildur
Valuta
EUR 10.13 0.00
GBP 11.39 -0.01
USD 8.39 0.01
BÖRSEN 17:05
0.38%

Nya kunder och fortsatt tillväxt

Rejäla investeringar i nya formsprutor och automationslösningar har gett utdelning. Limac FormPlast stärker allt mer sin position som legoleverantör.

 

– Det har varit högtryck i några år och vi har sett en fantastisk utveckling. Nu ska vi fortsätta att vara kundens val, säger vd och ägare Lars Jacobson.

 

Ökat med 25 procent


Från en kraftig omsättningsökning på 70 procent under 2017 landade man på ”blygsamma” 25 procents ökning under 2018. Limac FormPlast AB i Lanna är det lilla och flexibla företaget med tre anställda och ett tiotal formsprutor med låskraft från 6 till 250 ton. Tack vare ett starkt nätverk kan man erbjuda kunden hjälp allt ifrån konstruktion och design via framtagning av formverktyg till legoproduktion. Kunderna är verksamma inom både industri och fritidssektorn och en hel del av det som produceras hos Limac är rena konsumentprodukter.

 

Limac producerar bland annat dessa 2K-detaljer som hör till Toolflex redskapshållare.

 

”Plast är ett fantastiskt konstruktionsmaterial”


Och Lars Jacobson är mån om att understryka plastens stora värde för den enskilda individen, trots att media ofta framhåller motsatsen.
– Plast är mer än sugrör och förpackningar. Det är ett fantastiskt konstruktionsmaterial som har varit otroligt viktigt för människans välstånd. Plasten behövs och finns överallt – i hemmet, i våra bilar, inom livsmedelsindustrin och i sjukvården, bara för att ge några exempel. Det är inte plasten som är problemet, det är människan och hur vi tar hand om plasten, konstaterar Lars.

 

Detalj till Toolflex redskapshållare som tillverkas hos Limac FormPlast AB.

 

Slår ett slag för närproducerat


Med utvecklingen på materialsidan skapas ännu fler möjligheter till miljösmarta lösningar med plasten i fokus. Och Lars slår gärna ett extra slag för de plastprodukter som tillverkats i närområdet.
– I Europa har vi ett regelverk som gör att alla substanser som skulle kunna vara skadliga har plockats bort. Det branschen lider av är importerade plastprodukter, främst från Asien som man inte alltid vet vad de innehåller. Närproducerat är bra! säger Lars Jacobson.

 

Närproducerat. Att köpa plastprodukter som tillverkats lokalt borgar både för kvalitet och säkerhet, menar Lars Jacobson, vd och ägare Limac FormPlast AB.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

LIMAC FormPlast AB

(LIMAC FormPlast AB)

Telefon: 0705452413
Mail: limac@telia.com

Besöksadress:
Trantorpsvägen 12
33374
Bredaryd

Postadress:
Trantorpsv. 12
33374
Bredaryd

Webbadress:
www.limacab.se