Vecka 29 Söndag 21 juli Grattis Johanna
Valuta
EUR 11.62 0.06 0.065
GBP 13.79 0.00 0
USD 10.68 0.07 0.073
BÖRSEN 17:30
-1.56%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Han är lasersvetsningens superambassadör

Nu testar Patrik Karlsson ny teknik som möjliggör lasersvetsning av större volymer där små detaljer kräver funktion, hållfasthet och snäva toleranser.

 

– Med den här tekniken kan jag skapa svetsprogram som gör lasersvetsningen mer effektiv vilket gör att kostnaden per detalj minskar – och det i sin tur gör att vi kan jobba med produktionssvetsning i större volymer, säger Patrik Karlsson som äger och driver Ltech i Bredaryd.

 

Testar ny teknik i huset. ”Målet är att så småningom kunna erbjuda helautomatiserad produktionssvetsning med laser”, säger Patrik Karlsson.

 

Produktionssvetsning med laser

 

Han visar ett exempel på en liten fixtur, inte större än en tändsticksask.

Med ett svetsprogram, en automati­serad svetsarm och ett rörligt svetsbord är det plötsligt fullt rimligt att gå från lasersvetsning av enstyck och fåstyck till produktionssvetsning av 500 detaljer. Målet, förklarar Patrik, är att så småningom kunna erbjuda helautomatiserad produktionssvetsning med laser och palettsystem.

– Ja jag skulle gärna göra serier på 5 000, säger Patrik och ler.

 

Med hjälp av svetsprogram, fixturer och palettsystem kan lasersvetsning gå från fåstycksbearbetning till produktionssvetsning.

 

Från verktygssvetsning till innovationsprojekt

 

Det är ingen underdrift att konstatera att Patrik brinner för lasersvetsningens många möjligheter. Hans intresse drev honom att starta Ltech för åtta år sedan – ett engagerat serviceföretag med stor erfarenhet och kunskap inom verktygssvetsning. Men även om verktygs­svetsning är basen så är det innovativa utvecklingsprojekt inom krävande industri som har blivit allt fler under åren. Patrik och hans kollegor på Ltech har lasersvetsat allt ifrån specialinstrument för titthålskirurgi till detaljer för utvecklingsprojekt inom rymdteknik.

 

Smarta lösningar för finmekanik och elektronik

 

För lasersvetsning är den optimala svets­metoden, förklarar Patrik, för sammanfogning av riktigt små detaljer inom exempelvis finmekanik, elektronik och kirurgi.

– TIG- och MIG-svetsning är bara att glömma när det gäller små detaljer. Microlasersvetsning är det som krävs om du ska sammanfoga små detaljer med höga krav på funktion, hållfasthet och toleranser.

 

 

 

FAKTA
Ltech – ett modernt serviceföretag med stor kunskap inom verktygssvetsning. Även lasersvetsning till innovativa utvecklingsprojekt inom krävande industri.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

LTECH AB

Telefon: 0725280400
Mail: patrik@l-tech.se

Besöksadress:
Lundavägen 52
33371
Bredaryd

Postadress:
Lundav. 52
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.l-tech.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår