Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Lördag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.35 0.12 0.116
GBP 12.11 0.06 0.065
USD 9.15 0.1 0.097
BÖRSEN 17:30
-1.1%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Inget är omöjligt med lasersvetsning

Kunder är allt från börsnoterade storföretag till enmansföretag. Nu öppnar Ltech för nya marknader där lasersvetsning erbjuder optimala lösningar.

 

– Vi vill spänna bågen brett. Lasersvetsningens precision och höga kvalitet är optimal på många områden, säger Patrik Karlsson som driver Ltech.

 

”Det rör på sig hela tiden och vi får in många nya kunder” säger Patrik Karlsson som driver Ltech.

 

Verktyget blir som nytt

 

Reparation och service av formverktyg har varit grunden sedan han startade företaget för fem år sedan. Då med en hel del fördomar att kämpa emot.

– Förr trodde många att svets förstörde verktygen och att det inte skulle hålla, och det här hänger kvar hos vissa. Men då vet man inte hur en lasersvets fungerar. Den är gjord för finlir och verktyget blir som nytt, säger Patrik.

 

Högsta precision, högsta kvalitet och avsaknad av deformationer – lasersvetsning gör verktyget som nytt igen.

 

Servar alla typer av formverktyg

 

För två år sedan inledde Ltech och Verktygsservice i Gislaved ett samarbete och tillsammans servar man kunder i hela landet med alla typer av formverktyg; press-, plast-, klipp- och bockverktyg.

– Det är brist på verktygsmakare idag och det gör att vi får mer och mer att göra, konstaterar kollegorna Ulf Sandberg och Jonas Persson, Verktygsservice.

 

Man bistår med såväl svetsning som färdiga reparationer, även på plats ute hos kund. Blästring och polering är andra tjänster man hjälper kunderna med.

– Vi är starka tillsammans och kan erbjuda snabba leveranstider, säger Patrik.

 

Ltechs kollegor Verktygsservice har flyttat till nya lokaler på Anderstorpsvägen 24 i Gislaved.

 

 

Vass teknik för små detaljer

 

Han satte målet för fem år sedan att bli störst i Sverige på lasersvetsning, och Patrik jobbar hårt för att tekniken ska få ännu större genomslag på ännu fler marknader.

– Det är när du jobbar med de riktigt små detaljerna som tekniken blir riktigt vass, säger Patrik.

 

Att utföra reparationer på exempelvis smycken, klockor och andra mindre föremål är optimalt. Likaså är lasersvetsning en ypperlig teknik när det gäller prototypframtagning inom exempelvis medicinsk forskning.

Ltech har bland annat utfört svetsning av specialinstrument för titthålskirurgi och cancerforskning samt delar av mekanismer till en hjärtklaff.

 

Lasertekniken användes från allra första början till att laga smycken.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

LTECH AB

Telefon: 0725280400
Mail: patrik@l-tech.se

Besöksadress:
Lundavägen 52
33371
Bredaryd

Postadress:
Lundav. 52
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.l-tech.se