Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49 Måndag 6 december Grattis Nikolaus, Niklas
Valuta
EUR 10.34 -0.01 -0.009
GBP 12.12 0.01 0.013
USD 9.16 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
-1.1%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Möter behoven av verktygssvetsning

Maskininvestering, nyanställning och ny hemsida - verktygsakuten L-Tech i Bredaryd expanderar kraftigt, bara drygt ett år efter starten.

- Det har varit ett bra år som har gått över förväntan. Jag hade mitt första delmål och det har jag överträffat, säger ägare Patrik Karlsson.


Växande företag. Under sitt första verksamhetsår har Patrik Karlsson nått målen med maskininvestering och nyanställning. 

Lång erfarenhet av lasersvetsning

När GnosjoRegion.se kommer på besök har nyanställde Jonas Kraft gjort sin första vecka, men Patrik och Jonas har en lång gemensam historia där man jobbat tillsammans i branschen under mer än tio år. Förutom kompetensen inom lasersvetsning - där både Patrik och Jonas varit med från introduktionen av tekniken i Sverige för cirka 15 år sedan - är Jonas också kunnig inom återställning och högglanspolering.


Patrik Karlsson och Jonas Kraft har lång gemensam erfarenhet av verktygssvetsning:
"Vi är de som har hållit på längst i Sverige".

Breddat tjänsteutbud inom högglanspolering

- Det är ett rent hantverk och det breddar vårt tjänsteutbud. Kunden kan hämta verktyget helt färdigt, allt i ett hus, och det är klockrent. Det betyder mycket för mig att få in rätt kompetens i företaget. Jonas kan det här, säger Patrik.
Nyligen driftsattes också den nya lasersvetsen som innebär snabbare service och mer effekt i själva svetsningen.
- Det är en Alpha-laser med delningsapparat och högre effekt än den tidigare. Det är bra till exempel när man ska svetsa i aluminium och kopparlegerat stål, säger Patrik.


Den nya Alpha-lasern har högre effekt och lämpar sig bra exempelvis för svetsning i aluminium och kopparlegerat stål.

Ökad kapacitet med ny laser

I första hand är det Jonas som kommer att bemanna den nya svetsen.
- Vi hoppas att detta kommer att inbringa fler timmar och det säkerställer arbetet för vår del. Den helhetsservice vi kan ge skapar förbättringar för kunden genom att man slipper åka till flera olika ställen med sitt verktyg, säger Patrik.


Jonas Kraft har över 30 års erfarenhet av formverktyg och hans kompetens inom hantverket putsning och högglanspolering är en positiv bonus som kommer kunderna till del.

Växande kundkrets

Kundkretsen växer sakta men säkert och med den nya hemsidan som snart lanseras hoppas man nå ut till ännu fler. I grund och botten handlar det ju om att nå ut med tjänsteutbudet: lasersvetsning, TIG-svetsning, putsning och polering. Skador på verktygen i produktion eller genom förslitning är den vanligaste orsaken att man kontaktar L-Tech. Men man får också utföra en hel del ändringar på verktygen, både när något inte stämmer på det nya verktyget och när något behöver justeras på en gammal produkt.

Kunskap bästa konkurrensmedlet

- Vi vill hjälpa industrin med det bästa vi har - vår erfarenhet. Jonas och jag är de som har hållit på längst i Sverige med verktygssvetsning och vår gemensamma kunskap är vårt bästa konkurrensmedel, säger Patrik.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

LTECH AB

Telefon: 0725280400
Mail: patrik@l-tech.se

Besöksadress:
Lundavägen 52
33371
Bredaryd

Postadress:
Lundav. 52
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.l-tech.se