Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.69 0.01 0.006
GBP 13.92 0.02 0.024
USD 10.79 0.02 0.021
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Snabbast i Sverige på verktygsservice

De sätter ribban högt – Ltech i Bredaryd vill inte bara vara bäst, de vill också vara snabbast när det gäller verktygsservice och lasersvetsning.

 

Tio år efter företagsstarten är Patrik Karlsson precis lika taggad – ja kanske ännu mer. Genom att specialisera sig inom precisionssvetsning med laser har han skapat en tydlig profil för Ltech:

Snabb verktygsservice till industrin, högprecisionssvetsning med laser vid krävande utvecklingsprojekt – och lasersvetsning av större volymer tack vare automatiserade lösningar.
– Satsar man inte så kommer man ingenstans, säger Patrik och ler.

 

Verktygsakuten i Bredaryd. Ltech bistår industrin med service och reparationer av verktyg. Fr v: Robert Elvingsson, Patrik Karlsson och Jonas Kraft.

 

 

Står på egna ben igen


För några år sedan inledde Ltech ett nära samarbete med Verktygsservice i Gislaved men från och med 2024 avslutas detta då synergieffekterna inte blev riktigt som man hade tänkt sig.
– Det är viktigt för mig att kunna satsa framåt och investera.
Nu står jag på egna ben igen och jag ser stora möjligheter, säger Patrik.

 

 

Avancerad produktionssvetsning i större serier


Ett område som Patrik satsar extra på att utveckla är automatiserade lösningar för volymproduktion inom lasersvetsning. Legosvetsning, om du så vill, eller produktionssvetsning, som Patrik gärna kallar det.
Förprogrammerat svetsprogram, automatiserad svetsarm, palettsystem och ett rörligt svetsbord öppnar för oändliga möjligheter när det gäller avancerad lasersvetsning i större serier.
– I höstas fick vi en förfrågan från en ny kund. Efter tester skapade vi en bra plan som gjorde att vi kunde gå i gång skarpt med ett stort jobb efter nyår.
Nu har vi ett stort jobb till på gång och det här kan utvecklas ännu mer, säger Patrik.

 

Precisionssvetsning med laser är Ltechs specialitet – nu även med automatiserade lösningar som möjliggör legosvetsning.

 

Släpper ny hemsida


I samband med 10-årsjubiléet och nystarten på egna ben passar Ltech på att uppdatera hemsida och profil utåt. Och trion som ser till att leva upp till devisen ”snabbast i Sverige” består alltjämt av Patrik Karlsson, Jonas Kraft och Robert Elvingsson.
– Vi är verktygsakuten i Bredaryd som räddar industrin från oönskade driftstopp, en servicepartner till kunder i hela landet, säger Patrik.

 

 

Fakta:
LTECH AB – Ett modernt serviceföretag med stor kunskap inom verktygssvetsning. Även lasersvetsning till innovativa utvecklingsprojekt inom krävande industri.

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Patrik Leonardsson, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

LTECH AB

Telefon: 0725280400
Mail: patrik@l-tech.se

Besöksadress:
Lundavägen 52
33371
Bredaryd

Postadress:
Lundav. 52
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.l-tech.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår