Vecka 21 Torsdag 23 maj Grattis Desideria, Desirée
Valuta
EUR 11.62 -0.01 -0.007
GBP 13.65 -0.01 -0.008
USD 10.73 -0.01 -0.009
BÖRSEN 17:30
0.1%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

PLÅTBEARBETNING I ALLA DESS FORMER

Med sitt bästa år någonsin i ryggen siktar M Johansson framåt med investeringar i ny teknik – ännu starkare och ännu mer kompletta som legoleverantör.

 

– Vår styrka ligger i att vi är en relativt liten aktör vilket gör oss anpassningsbara, samtidigt som vi har en väldigt stor bredd och kan jobba med helheten inom plåtbearbetning, säger Alexander Johansson.

Helautomatiska lösningar inom laserskärning och stansning ger god kapacitet, dessutom kombibearbetning med möjlighet att stansa, laserskära, forma, försänka och gänga i samma maskin. Kantpressning och efterbearbetning som punktsvetsning, excenterpressning, montering och packning utförs i egna lokaler.

 

Stansad, bockad, monterad och lackerad – Alexander Johansson visar ett exempel på en bearbetad provdetalj som precis tagits fram för en ny kund inom ventilation.

 

Panelbockmaskin ger nya möjligheter

 

– Nu investerar vi också i ny teknik som öppnar för nya segment, säger Alexander. Det handlar om en panelbockmaskin, Salvagnini P2lean, som hanterar ett brett utbud av olika slags plåt, arbetar automatiskt och kan producera från stora volymer, sats till enstycksproduktion.

– Vi blir snabbare, kan hantera större och tyngre ämnen och får en mer ergonomisk och lättarbetad maskin för våra operatörer. Samtidigt blir vi mer miljövänliga med en maskin som har reducerad elkonsumtion, säger Alexander.

 

Salvagnini P2lean ger en flexibel och automatisk produktion.

 

 

Anrikt plåtföretag i regionen

 

Den nya panelbockmaskinen installeras under våren och man räknar med att produktionen kommer igång under försommaren.

– 2019 var vårt bästa år någonsin vad gäller omsättningen. Nu tror vi på en lika positiv fortsättning, säger Alexander.

Han är fjärde generationen i ett av Gnosjöregionens äldsta företag. Farfars far, Malcolm Johansson, startade M Johansson och Söner AB 1894 med vävning av metallduk som huvudsaklig nisch. Malcolm var så skicklig inom sitt område att han belönades med en silvermedalj på världsutställningen i Stockholm vid förra sekelskiftet. 

 

Med investeringen i en ny automatisk panelbockmaskin kan man hantera större och tyngre ämnen. Alexander Johansson och Kent-Åke Rundén inspekterar en detalj.

 

Stor bredd av kunder

 

Idag är tunnplåtsbearbetning hjärtat i verksamheten och M Johanssons kunder återfinns framför allt inom bygg- och verkstadsindustri, butiksinredning och kända varumärken för skandinavisk design.

– Plåt har senaste åren blivit allt mer intressant i designsammanhang. Det är ett trendigt material, konstaterar Alexander Johansson.

 

 

FAKTA M JOHANSSON AB

M Johansson erbjuder helhetslösningar inom plåtbearbetning, från konstruktion till färdig produkt. De utför stansning, laserskärning, bockning, punktsvetsning och montering.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

M Johansson AB

(M Johansson AB)

Telefon: 037091238
Mail: office@mjohansson.se

Besöksadress:
Marieström
33532
Gnosjö

Postadress:
Marieström
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.mjohansson.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår