Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Värdefullt att återanvända och återvinna

Begagnade plast- och verkstadsmaskiner från Gnosjöregionen får nytt liv och skapar nya affärsmöjligheter runt om i världen – tack vare Mahsam AB.

 

Strategiskt belägna i Anderstorp har familjeföretaget Mahsam AB blivit en av Sveriges största aktörer inom begagnade maskiner. Man köper demonterar, hämtar och renoverar välkända varumärken av betrodda leverantörer – maskiner som inte sällan bara har ett fåtal produktionstimmar på nacken.

– Vi köper och säljer maskiner som har flera år kvar att leverera. Alla vet idag att det finns ett andrahandsvärde och man ser att det är både kostnads­effektivt och miljövänligt att återanvända och återvinna. Maskinerna behöver bara lite kärlek innan de säljs vidare, och vi har mycket kärlek här, säger Mahsa Farajollahi och ler.

 

En guldgruva av bättre begagnat. Lager och showroom hos Mahsam i Anderstorp är välfyllt av maskiner, kringutrustning och reservdelar från välkända varumärken.

 

Ser människan bakom maskinen

 

Hon driver verksamheten tillsammans med sin pappa, Khosrow, som grundade företaget 1998. Då var köpkraften för nya maskiner låg, och Khosrow såg möjligheterna att köpa begagnade maskiner för att sälja till sitt hemland Iran där en gammal maskin fick nytt liv och skapade försörjning för en hel familj.

– Han såg människan bakom maskinen och det är fortfarande viktigt för oss. Många gånger kan vi hjälpa kunder som har en idé men kanske inte så stor pengapåse. Med begagnad maskin och kringutrustning från oss kan du få en helhetslösning och starta en hel produktion, säger Mahsa.

 

Khosrow Farajollahi driver Mahsam AB tillsammans med dottern Mahsa. ”Vi är ganska ensamma i vår nisch, speciellt inom plast­industrin”, säger Mahsa.

 

Snabba och prisvärda lösningar

 

I tider när konjunkturen svänger och leveranstider komplicerar inköpsprocessen så ökar också behovet av snabba och prisvärda lösningar på maskiner och reservdelar.

– Vi har möjlighet att hyra ut utrustning till kunder som behöver en snabb och kostnadseffektiv lösning och vi kan även erbjuda finansiering via Wasa kredit, säger Mahsa.

Efter mer än 20 år i branschen har Mahsam i Anderstorp skapat ett globalt nätverk och en stor del av maskiner och utrustning exporteras till Sydamerika, Mellanöstern och södra Europa. Efterfrågan på begagnade svenska maskiner är stor.

– Tack vare vårt globala nätverk idag har vi goda möjligheter att möta behovet hos våra kunder och samarbetspartners både inrikes och utrikes.

 

Mahsam AB köper, hämtar och renoverar ­begagnade tillverkningsmaskiner. Service­tekniker Mattias Hedberg ser till att maskinerna är i nyskick när de levereras ut till kund.

 

 

 

FAKTA
Mahsam – köper och säljer begagnade ­maskiner och kringutrustning inom plast- och verkstadsindustrin. Vi exporterar/importerar maskiner över hela världen.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Mahsam AB

 KONTAKTUPPGIFTER

Mahsam AB

(Mahsam AB)

Telefon: 031-44 27 72
Mail: info@mahsam.se

Besöksadress:
Gjuterigatan 11
33433
Anderstorp

Postadress:
Box 7
33221
Gislaved

Webbadress:
www.mahsam.se