Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 20 Onsdag 18 maj Grattis Erik
Valuta
EUR 10.51 0.04 0.042
GBP 12.41 0.01 0.01
USD 10.02 0.1 0.1
BÖRSEN 17:30
-1.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Om Asien sviker kan Hillerstorp leverera

Trots pandemin har MS Industriservice gått framåt. Nu med laserskärning i huset och fler maskiner på väg in ökar man sin produktionskapacitet rejält.

 

Svetsavdelningen har kompletterats med en svetsrobot, en ny bandrikt med klipp har installerats och snart står ännu en bandrikt på plats hos MS Industriservice i Hillerstorp. Den nya maskinen, custom made, levereras från PM Service som även tidigare har bidragit till maskinparken i verkstaden.

– Sedan har vi ytterligare investeringar på gång i en förädlingsmaskin och sammantaget kan man säga att vi ökar vår produktionskapacitet rejält. Vi utökar våra möjligheter att producera och leverera det marknaden efterfrågar, säger vd och ägare Mats Sjöberg.

 

Flera nya maskiner för förädling har kommit på plats och snart väntas även en ny bandrikt med klipp som levereras av PM Service i Gislaved.

 

Från tapp till topp

 

MS Industriservice är underleverantörer till många inredningsföretag i Gnosjöregionen. Kärnverksamheten handlar om rör, plåt och tråd, med spjutskenor och konfektionsbågar som specialitet.

Under några oroliga månader våren 2020 visste Mats Sjöberg, liksom alla andra företagare, inte varthän det skulle bära. Men vändningen till det bättre kom redan i början av sommaren för att accelerera under hösten.

– Och i november, december, släppte det rejält, konstaterar Mats.

 

Som klippt och skuret! Ronnie Kanth bemannar den gamla bandrikten.

 

En räddare i nöden

 

Efterfrågan av hyllor, exponeringsställ och framför allt spjutskenor har ökat markant inom butikssegment som dagligvaruhandel, byggmarknad, sport och fritid.

– Sen är det väl inte bara en ökad efterfrågan utan även en dämpning av inkommande från Asien. Vid ett tillfälle innan jul blev det snabba ryck när vi fick hjälpa en kund som inte fick hem sin beställning från Kina, berättar Mats.

 

 

Ökad efterfrågan eller dämpning av inkommande från Asien – oavsett vilket så har MS Industriservice fått mer att göra, berättar ägare Mats Sjöberg.

 

Snabbhet, service och flexibilitet

 

Samtidigt steg råvarupriserna rejält vilket gjorde att många kunder ville skynda på sina ordrar.

– Så då blev det riktigt brått, säger Mats.

Och just denna snabbhet, service­anda och flexibilitet är vad MS Industriservice värnar om för att hålla kunderna på gott humör.

– Vi är inte störst, men vi anstränger oss mer än de flesta, säger Mats Sjöberg.

 

Gods på väg – kanske till en butik nära dig?

 

 

 

FAKTA MS INDUSTRISERVICE
Butiksinredning i rör, plåt och tråd. Svetsning, trådbockning i CNC-styrda maskiner, ytbehandling och montering till konkurrenskraftigt pris.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

MS Industriservice AB

(MS Industriservice AB)

Telefon: 037026660
Mail: m.ab@telia.com

Besöksadress:
Fabriksgatan 3
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Fabriksg. 3
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.msindustriservice.se