Vecka 24 Onsdag 12 juni Grattis Eskil
Valuta
EUR 11.22 -0.04 -0.038
GBP 13.29 -0.07 -0.068
USD 10.38 -0.1 -0.101
BÖRSEN 17:30
1.64%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Effektiv härdning i Anderstorp

Som en del av Mattssons-koncernen är Härdverkstaden i Anderstorp en ledande aktör inom legohärdning med Nordens största bandugn.

 

Med kapacitet på 1200 kg per timme är bandugnen på Härdverkstaden Nordens största. Är man stor och stark måste man också vara snäll. Genom effektiva processer och nyrenoverad ugn uppnås minimalt energispill och tillsammans med ett klimatsmart elavtal är Härdverkstaden en av världens renaste härdanläggningar.
– Den här typen av process är energikrävande, därför är det självklart för oss att investera i ett elavtal med låg CO2-påverkan. På så vis bidrar vi till en hållbar energiomställning och slutprodukt, säger Kalle Mattsson, Vice VD Mattssons i Anderstorp.

 

Härdning handlar om att öka hårdheten, hållfastheten, segheten eller hållbarheten i en detalj. Ämnets temperatur ska uppnå mellan 800–1200 grader beroende på ståltyp.

 

 

En komplett leverantör av fästelement


Mattssons breda sortiment av fästelement kompletteras med egen produktion av kallformade artiklar via dotterbolaget Wulkan.
I tillverkningsprocessen ingår även härdning där Mattssons erbjuder denna tjänst till externa kunder.
– Anläggningen är lämpad för sätthärdning, seghärdning och karbonitrering av detaljer upp till 300 gram, men vi gör även glödgning och åldring av aluminium. Ofta kombineras detta med någon form av eftertempo tillexempel ytbehandling, som vi också kan erbjuda. I förlängningen ser vi ett effektivare leveransflöde av färdiga produkter direkt till kund, säger Maggan Svensson, produktionschef.
I anläggningen styrs hela flödet via processtyrda ugnar - ofta framtagna specifikt för kund - som kontrollerar allt från kolhalter, gasflöde och temperatur. Allt i ett automatiserat flöde.
– Produktionen är IATF-16949 och ISO-14001-certifierad och vi ser över hela processen med nödvändiga kontroller av både godset och maskinparken för att säkerställa produktionen, fortsätter Maggan Svensson.

 

Maggan Svensson har arbetat i med härdning i många år.

 

 

Värdefull lokal produktion


Sedan 1960-talet har det härdats gods här i Anderstorp och sedan 2010 är Härdverkstaden en del av Mattssons-koncernen via deras tillverkande dotterbolag Wulkan.
– Härdverkstaden är en värdefull tillgång för Mattssons eftersom vi genom lokal produktion kan säkra hela försörjningskedjan. Härdverkstaden är också tillgänglig för andra uppdrag och har levererat gods till fordonsindustrin under många år, säger Emil Mattsson, VD Mattssons i Anderstorp.

 

Emil och Kalle Mattsson driver Mattssons-koncernen i tredje generationen.

 

 

Fakta:
MATTSSONS I ANDERSTORP AB
Skandinaviens bredaste sortiment av fästelement. Snabba leveranser med det mesta direkt från vårt eget stora lager i Anderstorp.

 

Text & foto: Victor Josefsson

 KONTAKTUPPGIFTER

Mattssons i Anderstorp AB

(Mattssons i Anderstorp AB)

Telefon: 037189000
Mail: mattssons@fasteners.se

Besöksadress:
Depåg. 1
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 134
33423
Anderstorp

Webbadress:
www.mattssons.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår