Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.68 0.00 0
GBP 13.91 0.02 0.019
USD 10.77 0.00 0.004
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

En komplett leverantör av fästelement

Med 180 000 artiklar i sortimentet, teknisk support och moderna logistikstöd är Mattssons en komplett supply chain partner av fästelement.

 

Sedan 1947 har Mattssons i Anderstorp genom egen tillverkning och ett nära samarbete med ett globalt nätverk av leverantörer hjälpt sina kunder med rationell försörjning av fästelement.
– Som partner i försörjningskedjan tar vi ett helhetsansvar för att säkerställa full tillgänglighet i kunds montering. Därför kan vi ses som en förlängd arm av kundens inköpsavdelning. Med djup kunskap inom sourcing, produktion och logistik samlat under ett tak, där vårt skruvlaboratorium agerar nålsöga för samtliga artiklar, har vi unika förutsättningar för uppgiften, säger Kalle Mattsson, vice vd.

 

Kalle och Emil Mattsson driver företaget i tredje generation.

 

Trygghet med lokal produktion


Med egen IATF 16949 certifierad produktion i Anderstorp på dotterbolaget Wulkan, som kallstukat fästelement sedan 1930-talet, erbjuder Mattssons närhet, teknisk expertis, trygga leveranser och produktutveckling.
– Oavsett hur välplanerad en försörjningskedja är har de senaste åren satt många flöden på prov. Tack vare egen produktion kan vi parera när omvärlden och kundernas produktionsplaner förändras. Samtidigt kan vi ta idé till färdig produkt på korta cykler. Det är en trygghet som riskerar att gå förlorad om man bara förlitar sig på produktion utomlands, säger Kalle.

 

Produktionsanläggningen på Wulkan är IATF 16949 certifierad och har en kapacitet på tre miljoner ämnen om dagen.

 

Bäst på det som inte finns


180 000 artiklar är ett brett sortiment, men ibland krävs specialartiklar efter kunds specifikation.
– Vi guidar kunden till rätt produkt för sin applikation och supportar i alla steg. även om vi främst förknippas med fästelement, gäller detta även för exempelvis plåt, gjutgods och plastdetaljer, säger Emil Mattsson, vd.

 

Kapacitet som matchar dina behov


Varje kund har olika behov och förutsättningar. Till hjälp erbjuder Mattssons en rad olika systemstöd, bland annat Kam-Mera, en tjänst som övervakar lagersaldo och automatiserar hantering och inköp av fästelement.
– Att göra affärer med oss ska vara enkelt, oavsett vilken storlek eller tillväxtfas du som kund befinner dig i. Med vårt breda sortiment och vårt tjänsteerbjudande hoppas vi erbjuda något för alla och vara en partner på kundens resa, säger Emil.

 

Målet med Mattssons tjänster är att kunden inte ska behöva tänka på fästelement. Genom tjänsten Påfyllning så tar Mattssons hela ansvaret för tillgängligheten, med bland annat inventering, parering och påfyllning.

 

 

 

FAKTA
Mattssons – erbjuder 180 000 produkter – enligt standard eller specialanpassade – egen produktionsanläggning och en logistikavdelning. 90 000 artiklar finns alltid tillgängligt från vårt lager i Anderstorp.

 

 

Text och foto: Victor JosefssonKONTAKTUPPGIFTER

Mattssons i Anderstorp AB

(Mattssons i Anderstorp AB)

Telefon: 037189000
Mail: mattssons@fasteners.se

Besöksadress:
Depåg. 1
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 134
33423
Anderstorp

Webbadress:
www.mattssons.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår