Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 22
Måndag 25 maj
Grattis Urban
Valuta
EUR 10.55 0.00
GBP 11.8 0.01
USD 9.68 0.00
BÖRSEN 15:30
1.85%

Höghastighetsfräsning med superprecision

50-årsjubilerande Miform vässar formen som erfaren och slipad verktygsmakare med sin senaste maskininvestering, en femaxlig fräs från Röders.

 

Det är fullt upp hos Miform AB i Tyngel. Erfarna verktygsmakare blir allt mer en bristvara på marknaden men kunderna hos Hillerstorpsföretaget Miform kan skatta sig lyckliga som har både yngre förmågor och äldre rutinerade verktygsmakare i teamet.
– Vi tillverkar formverktyg av högsta kvalitet med hjälp av den senaste tekniken, och det tänker vi fortsätta med, säger ägare och vd Bengt Svensson.

 

Specialiserade inom trådgnistning. Mauritz Svensson är trådgnistare och programmerare hos Miform AB.

 

Ökar kapaciteten på frässidan


Den allra senaste investeringen på maskinsidan består av Röders RXP 601 DHS, en femaxlig höghastighetsfräs.
– Den kom in här i huset strax innan jul eftersom vi behövde ersätta en äldre maskin och eftersom vi vill fortsätta utveckla oss. Det här ökar vår kapacitet på frässidan rejält och kommer att användas för elektroder och insatser, säger Bengt.

 

Miform har precis investerat i en ny höghastighetsfräs från Röders, berättar ägare och vd Bengt Svensson.

 

Starka inom trådgnistning


Miform är starka inom trådgnistning och har riktigt vassa möjligheter när det gäller de allra finaste dimensionerna med sin Agie VP2.
– Så vitt jag har förstått det rätt så är det inte många i Sverige som kan köra ner till 0,05 mm tråd, eller spår som är ner till 0.07- 0,08 mm. Vi klarar också hörnradier på 0,035 mm, konstaterar en nöjd Bengt Svensson. Totalt har Miform 11 trådgnistmaskiner i produktionen.

 

Bäst i Sverige på fina dimensioner? Det är inte många som klarar den allra finaste trådgnistningen, men Miform har kapacitet.

 

 

50 år som verktygsmakare


Miform AB startades 1969 av bröderna Åke, Ellis och Sivert Nilsson. Då liksom nu handlar affärsidén om att tillverka formverktyg av högsta kvalitet med hjälp av den senaste tekniken. Kunderna finns inom bland annat zinkindustri och VVS. Man har också legouppdrag till Sandvik – och är öppna för fler legouppdrag.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Miform Verktygs AB

(Miform Verktygs AB)

Mail: info@miform.se

Besöksadress:
Tyngel
33574
HILLERSTORP

Postadress:
Tyngel
33574
Hillerstorp

Webbadress:
www.miform.se