Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 41 Lördag 16 oktober Grattis Finn
Valuta
EUR 9.99 -0.03 -0.026
GBP 11.84 0.03 0.028
USD 8.61 -0.02 -0.025
BÖRSEN 17:30
0.88%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

PRECISIONSMASKINER FÖR TUFFA TOLERANSER

Skarpast när det gäller – verktygsmakarna Miform har spetskompetens och kapacitet utöver det vanliga när det kommer till precision inom trådgnistning.

 

– Det är inte många i Sverige som klarar att köra med så tunn tråd som vi gör, ända ner till fem hundradelar, säger vd och ägare Bengt Svensson. Den senaste trådgnisten, en Agie VP2, har en positioneringsnoggrannhet på +/-<0,003 mm, kan köra spår ner till 0,07 mm och hörnradier på 0,035 mm.

 

Ser du tråden? Fem hundradels millimeter, så tunn är tråden som används vid bearbetning i den senaste trådgnisten hos Miform, en Agie VP2.

 

I topp när det gäller precision

Olof Karlsson från maskinsäljaren Masentia bekräftar uniciteten.

– Det är väldigt unikt, både i den här regionen och i Sverige, att kunna köra ämnen med så små toleranser. Miform har valt att satsa på det schweiziska fabrikatet Agie som ligger i topp när det gäller precisionsmaskiner inom trådgnistning och jag kan säga att Miform med sin maskinpark har det allra bästa, säger Olof Karlsson.

 

Full koll på formerna. I mer än 50 år har Miform tillverkat formverktyg för industrin, bland annat inom vvs, medical, bygg och fordon.

 

Pionjärer inom trådgnistning

 

Miform var bland pionjärerna inom verktygstillverkning när man redan i slutet av 1970-talet gick över till trådgnistning.

– Idag är det en självklarhet hos alla verktygs­makare. Vi har hela 10 trådgnistar i vår verkstad, plus en sänkgnist och en hålgnist, alla från Agie, säger Bengt Svensson.

Servicen på verktygssidan handlar inte bara om nytillverkning. En stor del av Miforms arbete utgörs av ändringar, service och reparation.

– Många av våra kunder vill ha löpande hjälp med sina verktyg. Ett bra jobb säljer sig själv. Ibland har vi kunder som har lämnat oss i jakten på bättre priser i låglöneländer, men de har kommit tillbaka, säger Bengt.

 

Zinkdetaljen är ett hörn till en ram i ett elskåp. ”Vi har precis fått tillverka ett nytt verktyg till en äldre detalj hos en av våra etablerade kunder”, berättar vd Bengt Svensson.

 

Trådgnisten – ett multiverktyg

 

Och trådgnistarna körs med hög beläggning till kunder inom allt ifrån vvs till fordonsindustri.
Trådgnisten skär ut hål, skapar ytor och former med alla slags konturer.

– Det är ett multiverktyg helt enkelt, konstaterar Bengt. Förutom verktygstillverkning, service och reparationer erbjuder Miform också legotillverkning, med kapacitet för CNC-fräsning i material så som stål, aluminium och rostfritt.

 

 

 

FAKTA MIFORM VERKTYGS AB

Miform AB startade 1969 av bröderna Åke, Ellis och Sivert Nilsson.
Att tillverka formverktyg av hög kvalitet med hjälp av den senaste tekniken har alltid varit Miforms motto.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Miform Verktygs AB

(Miform Verktygs AB)

Telefon: 0370-822 05
Mail: info@miform.se

Besöksadress:
Tyngel
33574
HILLERSTORP

Postadress:
Tyngel
33574
Hillerstorp

Webbadress:
www.miform.se