Vecka 21 Torsdag 23 maj Grattis Desideria, Desirée
Valuta
EUR 11.61 -0.01 -0.013
GBP 13.64 -0.01 -0.014
USD 10.72 -0.02 -0.018
BÖRSEN 17:30
0.1%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Med rätt kompetens förverkligas drömmar

OnePartnerGroup Academy utbildar IT-tekniker, omskolar arbetssökande till industrin – och möter chaufförsbristen i samarbete med Försvarsmakten.

 

När årets värnpliktiga muckar i ­början av juni kommer många av dem som fått en befattningsutbildning som fordonsförare att kunna gå direkt vidare till jobb via OnePartnerGroup.

– Vi har skrivit ett samarbetsavtal med Försvarsmakten. Varje år släpper de ifrån sig rätt många chaufförer som fått sin YKB-utbildning med många timmars praktik, berättar Martin Skogeryd, vd OnePartnerGroup Business Solutions.

 

Ett sätt att lösa kompetensbristen är att leta på rätt ställe. OnePartnerGroup och Försvarsmakten inleder ett samarbete som skapar jobb för chaufförer.

 

Erfarna och motiverade chaufförer

 

Allt började när OnePartnerGroup fick en förfrågan om ett 20-tal chaufförer. Då handlade det om att tänka i möjlig­heter – i det här fallet att upptäcka kompetensen som faktiskt finns, bara man letar på rätt ställe.

– Samarbetet med Försvarsmakten är vårt sätt att lyfta kompetensen och göra vad vi kan för att hjälpa till. Våra kunder får erfarna chaufförer som är motiverade och drivna med hög arbetsmoral och vilja att ta i, säger Jaana Fransson, verksamhetschef, OnePartnerGroup GGVV.

 

”Allt är möjligt i Gnosjöregionen! Vi är så duktiga här på att hitta lösningar”, säger Jaana Fransson och Martin Skogeryd, OnePartnerGroup GGVV.

 

Skräddarsydd kompetensutveckling

 

OnePartnerGroup Academy är specia­li­­serade inom kompetensut­veckling och bistår näringslivet med skräddarsydda utbildningar.

– Ser vi ett behov så löser vi det. Saknas svetsare så kan vi ta fram en utbildning, antingen i samarbete med ett enskilt företag som köper in utbildningen eller i samarbete med kommun och arbetsförmedling, säger Jaana.

Just nu pågår bland annat utbildningar för kyltekniker och IT-tekniker.

 

Dags att sjösätta en innovation? Paprtect minimerar smittspridning via pekskärmar med hjälp av en patenterad lösning. OnePartnerGroup Business Solutions sköter sourcing, montering och packning av Paprtect, prisad som Årets Innovation på Jönköpingsgalan.

 

Fortsatt rekrytering i Holland

 

I Gnosjöregionen märks kompetens­bristen inom industrin men också inom andra branscher.

– Chaufförsspåret är en del, vi har också förfrågningar inom trä- och möbelindustri och från restaurangbranschen som aldrig har behövt hjälp av oss tidigare, berättar Jaana.

Under pandemin valde många just från restaurangbranschen att söka sig till industrin.

– Där fick de ofta bättre villkor och bättre arbetstider, och nu vill de inte gå tillbaka, vilket är bra för industrin men dåligt för restaurangbranschen, konstaterar Jaana.

För att möta behoven i Gnosjö­regionen fortsätter OnePartnerGroup GGVV att söka efter kompetens i Holland.

– Vi gör ett besök nu i juni och har mängder med intervjuer bokade, berättar Jaana.

 

 

 

FAKTA OnePartnerGroup GGVV
Din lokala samarbetspartner då det gäller bemanning, rekrytering och funktionslösningar. Vi kan även bistå med HR-stöd, utbildningar och chefsstöd.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & OnePartnerGroup GGVV

 

 KONTAKTUPPGIFTER

OnePartnerGroup GGVV

(OnePartnerGroup GGVV )

Telefon: 0370 510560
Mail: ggvv@onepartnergroup.se

Besöksadress:
Stansg. 2
33432
Anderstorp

Postadress:
Mogölsv. 4
55475
Jönköping

Webbadress:
www.onepartnergroup.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår