Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03 Lördag 22 januari Grattis Vincent, Viktor
Valuta
EUR 10.43 -0.01 -0.005
GBP 12.47 -0.08 -0.083
USD 9.2 -0.03 -0.03
BÖRSEN 17:30
-1.89%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Fortsatt tillväxt med nya investeringar

40-årsjubilerande Jansson Industri fortsätter tillväxtresan som komplett plåtleverantör.

 

Jansson Industri har byggt till lokalerna 16 gånger sedan starten och med senaste tillbygget på 2500 kvm förfogar man nu över 16 000 kvm.

 

Automatpresshallen rymmer bland annat en 315 tons automatpress från Drinler. Från vänster Patrik Andersson, projekt och säljansvarig; Ellinor Henningsson, planering och kundsupport; Marcus Clewåker, produktionschef och personalansvarig.

 

Stora investeringar under året


Under det senaste året har man investerat i en ny fiberlasermaskin. Man har byggt ut och installerat en Salvagnini P4L-2120 panelbockningsmaskin som är utrustad med en integrerad robotstapling som staplar på pall automatiskt.
– Lasermaskinen gör att vi blir ännu mer flexibla och snabba. Vi kan leverera kortare serier och speciallösningar. Tillsammans med panelbockning och i kombination med Pivatic och Finnpower från coil och formatplåt gör det oss riktigt starka, säger Patrik Andersson, projekt- och säljansvarig.

 

Investeringen i fiberlaser öppnar möjligheter för kortare serier och speciallösningar, säger Patrik Andersson.

 

Tillbygget med 2500 kvm produktions- och lageryta möjliggjorde bl.a. investeringen i en ny panelbockningslinje från Salvagnini.

 

Presshallen


Idag rymmer den imponerande maskinhallen 12 pressar med kapacitet från 80 till 350 ton utrustade med senaste styrsystemet.
– Vi tillverkar produkter i de flesta materialkvaliteter i tjocklekar mellan 0,5-6 mm och här kan vi ta allt ifrån små till riktigt stora volymer säger Patrik Andersson.

 

På stansavdelningen arbetar man bland annat med Pivatic från coil.

 

Lagerhållning ger snabba leveranser


Som komplett plåtleverantör erbjuder man alla processer inklusive egen svetsavdelning och verktygstillverkning. Lägg därtill service med montering, packning och lagerhållning. Man ombesörjer även ytbehandling.
– Vi har stora lagerutrymmen vilket ger en extra säkerhet för kunden eftersom vi kan erbjuda lagerhållning och på så sätt säkerställa snabba leveranser till kunden, säger Patrik.

 

Långsiktiga affärsrelationer


Företaget har ca 50st anställda och omsatte under förra året 113 miljoner SEK. Och framtidsplanerna är solklara:
– Vi vill fortsätta att växa långsiktigt med nya och befintliga kunder. Långsiktiga affärsrelationer för kundens bästa är vårt mål, säger Patrik Andersson.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Jansson Industri AB

(Jansson Industri AB)

Telefon: 0370331800
Mail: mail@jansson-industri.se

Besöksadress:
Sjörydsv. 2
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Box 219
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.jansson-industri.se