Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 20 Måndag 16 maj Grattis Ronald, Ronny
Valuta
EUR 10.5 0.02 0.023
GBP 12.36 0.01 0.013
USD 10.08 0.01 0.012
BÖRSEN 13:59
-0.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Kraft och kapacitet på Jansson Industri

Kraftfulla investeringar i en ny kombimaskin och en robotiserad kantpress ger mer muskler åt Gnosjöbaserade Jansson Industri.

 

– För att fortsätta att utvecklas med våra kunder så investerar vi varje år i både maskiner och byggnader. Det är viktigt för kunder men också för personalen, säger Patrik Andersson, projekt och säljansvarig.

 

Ständiga förnyelser. Jansson Industri planerar redan nästa tillbyggnad och maskininvesteringar, berättar Patrik Andersson.

 

Ökad kapacitet med kombimaskin

 

Den kombinerade laser och stansmaskinen, PrimaPower Combi Genius 1530 LSR/2 som kom på plats i maj 2020 imponerar med sin storlek och kapacitet.

Minskade manuella tempon är en stor fördel, förklarar Patrik, eftersom maskinen kan hantera såväl gängning, stansning samt laserskärning som viss bockning.

– Vi får också ett bättre materialutnyttjande och minskade verktygskostnader, säger Patrik.

 

Kantpress med automatisk verktygsväxling

 

Coronaåret 2020 lyfte Jansson Industri också in en robotcell där en kantpress med automatisk verktygsväxling betjänas av Starmatiks robotlösning.

– Den är ett riktigt bra komplement till vår panelbock. Med de här maskininvesteringarna är vi vad vi säger: en komplett systemleverantör inom plåt, konstaterar Patrik.

 

Den nya robotcellen rymmer en SafanDarley kantpress med automatisk verktygsväxling samt robotlösning från Starmatik.

 

Planerar för ännu ett tillbygge

 

Man har bland annat märkt ökade förfrågningar från befintliga kunder som valt att plocka hem tillverkning till Sverige under pandemin.

– Vi lagerhåller mycket åt våra kunder för kortare och säkrare leveranser, och i tider som dessa är vi tacksamma att vi har den möjligheten eftersom det ger oss mer spelrum, säger Patrik.

Jansson Industri växer med befintliga kunder och för att kunna utöka såväl produktion som lager planeras en tillbyggnad under första halvåret 2022.

– Så vi ser mycket positivt på framtiden.

 

FAKTA
Jansson Industri – vi är en komplett leverantör av effektiv plåtbearbetning – automatpressning, stansning, fiberlaser, kantbockning, panelbockning och svetsning.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Jansson Industri AB

(Jansson Industri AB)

Telefon: 0370331800
Mail: mail@jansson-industri.se

Besöksadress:
Sjörydsv. 2
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Box 219
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.jansson-industri.se