Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Torsdag 18 augusti Grattis Ellen, Lena
Valuta
EUR 10.6 0.02 0.023
GBP 12.53 0.01 0.011
USD 10.5 0.11 0.112
BÖRSEN 17:30
1.17%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

ÖKAD FLEXIBILITET OCH KORTARE LEDTIDER

Med den nya kombilasern tar Jansson Industri ytterligare ett steg framåt som komplett leverantör av plåtbearbetning i ännu fler segment.

 

– Vi jobbar med ständig förnyelse, dels genom investering i nya maskiner och ny teknik, dels genom satsningar på automation, säger Patrik Andersson, projekt och säljansvarig. Senaste investeringen, en PrimaPower Combi Genius 1530 LSR/2, kommer in under våren och tar plats i anslutning till panelbockningslinjen.

 

Den nya kombilasern kan stansa, laserskära, gänga och försänka. ”Vi kortar ledtider och kan även köra obemannat”, säger Patrik Andersson.

 

Stor bredd i kunderbjudandet

 

– Med kombilasern försvinner mycket manuellt jobb vilket kortar ledtider och möjliggör obemannad körning. Man får både stans- lasermaskinens fördelar, man kan stansa, laserskära, gänga och försänka säger produktionschef Marcus Clewåker. Helheten är en viktig del i kunderbjudandet hos Jansson Industri.

Tillsammans med automatpresshallen, som idag består av 12st pressar med kapacitet från 80ton till 350ton, finns alla processer under samma tak. Pressning, stansning och fiberlaser till kantbockning, panelbockning och svetsning.

 

Presshallen hos Jansson Industri imponerar med 12 manuella pressar och 12 automatpressar. Här en 350 tons Mossini.

 

Utökat produktsortiment

 

Man kan idag erbjuda en tjänst, som man tidigare har köpt in, trådgnistning. På så sätt har Jansson Industri utökat sitt tjänsteutbud och kan leverera kostnadseffektiv och snabb service vid exempelvis reparation av verktyg.

– Det gör att vi kan lägga mer fokus på underhåll, förbättring och utveckling av nya verktyg till kunden samtidigt som ledtiderna förbättras, säger Patrik. Leveranstid och kvalitet är viktiga ledord hos Jansson Industri.

 

Förbättring, förädling och utveckling

 

– Det gäller att alltid vara på tårna och jobba med förbättringar tillsammans med kunden, att förädla och utveckla kundens idé så att den anpassas för produktionen och därmed blir både billigare och mer effektiv att ta fram, säger Marcus. Många kundprojekt handlar om hela set av detaljer där bredden av processer hos Janssons kommer till sin rätt.

– Den nya kombilasern gör oss ännu starkare och kommer att göra det möjligt för oss att växa med befintliga kunder samtidigt som det öppnar för nya kunder och segment, säger Patrik.

 

Intill panelbockningslinjen är plats beredd för den nya kombilasern. ”Nu blir vi ännu mer kompletta”, säger (fr v) Marcus Clewåker, Ellinor Henningsson och Patrik Andersson.

 

 

FAKTA JANSSON INDUSTRI AB

En komplett leverantör av plåtprodukter som grundades redan år 1978. De erbjuder bland annat pressning, stansning och fiberlaser till kantbockning, panelbockning och svetsning.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Jansson Industri AB

(Jansson Industri AB)

Telefon: 0370331800
Mail: mail@jansson-industri.se

Besöksadress:
Sjörydsv. 2
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Box 219
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.jansson-industri.se