Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 23 Söndag 13 juni Grattis Aina, Aino
Valuta
EUR 10.08 0.00 0.005
GBP 11.75 0.00 -0
USD 8.32 0.00 0.002
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Framtidens material skapar möjligheter

När kravbilden ökar gäller det att hänga med och gärna ligga steget före. Hos PE Plast har fokus på fordonsindustrin öppnat vägen till fler marknader.

 

– Fordonsindustrin går i framkant för den ökade kravbilden, sedan hänger andra segment med, vilket genererar ännu fler affärer, säger Patrik Ekwall, vd och ägare av PE Plast i Värnamo.

 

Formsprutade detaljer med rätt kvalitet, i rätt tid och till rätt pris – det är kundlöftet hos PE Plast. ”Vi är det lilla företaget med de stora kunderna” säger vd Patrik Ekwall.

 

Hanterar extremt komplexa kravbilder

 

PE Plast är det snabba, flexibla och lilla företaget med de stora kunderna. Korta svarstider och snabb service, rätt produkt i rätt tid, är en självklarhet hos PE Plast, där en övervägande del av företagets produktion går till fordonskunder i både första och andra led. Men även övriga kunder inom bland annat bygg, verkstadsindustri och elektronikbranschen uppskattar den kvalitetsstandard som PE Plast satt genom certifiering i ISO 9001, ISO 14001 som IATF 16949. 

 

Samir Krunesic är en av 28 anställda på PE Plast. Företaget har 22 formsprutor med låskraft mellan 20–500 ton.

 

Spännande utveckling på materialsidan

 

– Vi har nu också börjat jobba enligt VDA 6.3, en tysk standard som vissa fordonskunder kräver, säger David Alkemark, kvalitetschef.

Utvecklingen på fordonssidan i övrigt handlar just nu mycket om material. PE Plast har länge sett en ökande efterfrågan på metallersättning, just för materialets hållfasthet och lätta vikt. Här tillverkar man bland annat detaljer till växellådan, olika rörkopplingar samt klammer- och kabelhållare.

 

PE Plast har alla certifieringar som krävs inom fordonsindustrin och även AAR-granskning för synliga detaljer, berättar kvalitetschef David Alkemark.

 

Fordonsinteriör som kräver hög ytfinish

 

– Vi ser också att många fordonskunder börjar ställa krav på återvunna material i de detaljer som tillverkas. Här är det viktigt att börja en omställning i tid så att man kan leva upp till den kravspecifikation som kunderna ställer, konstaterar Patrik Ekwall. Ett segment inom fordon som växer är synliga inredningsdetaljer med höga krav på finish.

– Här har vi blivit väldigt duktiga och jobbar bland annat med AAR-granskning, berättar Patrik.

 

Ytfinish är avgörande när man ska producera synliga detaljer för fordonsinteriör.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

PE Plast AB

Telefon: 0705447100
Mail: patrik@peplast.se

Besöksadress:
Margretelundsvägen 18
33134
VÄRNAMO

Postadress:
Margretelundsv. 18
33134
Värnamo

Webbadress:
www.peplast.se