Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32 Tisdag 9 augusti Grattis Roland
Valuta
EUR 10.36 0.01 0.014
GBP 12.27 0.01 0.006
USD 10.15 0.00 0.001
BÖRSEN 09:49
-0.65%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Metallersättning ett bra val för miljön

Hos PE Plast formsprutas tekniskt gods till bland annat verkstads- och fordonsindustri. Och man slår gärna ett extra slag för metallersättning.

 

– Plast är ett miljövänligt alternativ idag som sparar energi både vid tillverkning och transport, och som dessutom går att återvinna, konstaterar VD och ägare Patrik Ekwall.
Med ett stort antal kunder inom fordonsindustrin har efterfrågan på både lätta och hållfasta detaljer ökat.
– Många av våra kunder jagar gram för att få ner vikten i sina produkter, och här är metallersättning ett mycket bra alternativ, säger Patrik.

 

Metallersättning vinner allt mer mark som miljövänligt alternativ inom bland annat fordonsindustri. Patrik Ekwall, vd PE Plast, samtalar med Torbjörn Egerhag från material och maskinleverantören K.D. Feddersen.

 

Växande efterfrågan på metallersättning


Att plast skulle kunna vara lika hållbart som metall förvånar många, men utvecklingen på materialsidan är oerhört snabb och innovativ då man med olika slags tillsatser till plasten förändrar materialets egenskaper.
– Vi får till exempel uppdrag idag där vi gör detaljer i växellådan, olika rörkopplingar, klammer- och kabelhållare i metallersättning, berättar Patrik.
Är det ett område som växer?
– Ja absolut! Intresset är stort och det ökar.

 

Många kunder jagar gram för att få ner vikten i sina produkter. Då kan till exempel en klammer i metallersättning vara ett bra alternativ.

 

”Vi ser ljust på framtiden”


PE Plast i Värnamo förfogar idag över 22 formsprutor med låskraft upp till 500 ton och med hög automationsgrad. Nya maskiner har kommit på plats, tillbygget på 1300 kvm gav efterlängtat utrymme och företaget har idag 28 anställda.
– Vi fyllde 10 år i januari i år och vi är mitt inne i en spännande resa. Orderstocken är god och vi ser ljust på framtiden, säger Patrik.
Som leverantörer till fordonsindustrin är man certifierade inom IATF 16949 och man har även certifierat sig inom kvalitet och miljö, ISO 9001 och ISO 14001.
– Vi är det lilla, snabba och flexibla företaget för kunder med riktigt höga krav, säger Patrik Ekwall.

 

Rörkoppling i metallersättning i stället för aluminium sparar energi både vid tillverkning och användning.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

PE Plast AB

Telefon: 0705447100
Mail: patrik@peplast.se

Besöksadress:
Margretelundsvägen 18
33134
VÄRNAMO

Postadress:
Margretelundsv. 18
33134
Värnamo

Webbadress:
www.peplast.se