Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32 Tisdag 9 augusti Grattis Roland
Valuta
EUR 10.37 0.02 0.025
GBP 12.28 0.02 0.015
USD 10.14 -0.01 -0.01
BÖRSEN 10:24
-0.58%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Snabbväxande plastindustri siktar högt

På kort tid har PE Plast femdubblat omsättningen och i år siktar man på nästan dubbelt upp igen. Hemligheten? Rätt produkt i rätt tid till rätt pris.
- Målet är att vi ska omsätta 40 miljoner och gå från 15 till 20 anställda inom ett år. Vi har haft som klart och tydligt mål att växa varje år och att ha lönsamheten med oss. Och här har vi lyckats, konstaterar vd Patrik Ekwall.

Sedan Patrik Ekwall tog över PE Plast AB har företaget nästan femdubblat sin omsättning. "Mitt mål är nöjda kunder" säger Ekwall, här framför den senaste investeringen.

Tillväxt med befintliga kunder

För sju år sedan tog han över PE Plast vars huvudsakliga verksamhet är formsprutning av tekniskt gods till bland annat fordonsindustrin. Man har flera och stora kunder på fordonssidan - och tillväxten har skett med befintliga kunder precis som Patrik Ekwall hade för avsikt när han tog över.
- Mitt mål är att alla kunder ska vara nöjda. Vi strävar efter att vara en nollfelsleverantör eftersom vi levererar direkt till våra kunders tillverkningsliner. Det är skarpt läge och nolltolerans det enda som gäller, säger Patrik Ekwall.

Rätt produkt i rätt tid och till rätt pris - det är filosofin bakom PE Plast AB i Värnamo. På bilden produktionsgenomgång med (fr v) David Alkemark, kvalité; Patrik Ekwall vd; Jacky Thang, projekt samt Samir Kurnesic, teknik.

TS-certifierade för absolut högsta kvalitet

Därför är PE Plast inte bara certifierade inom ISO 14001 och ISO 9001 utan även inom ISO TS16949 vilket är standard för direktleverantörer inom fordonsindustrin. Här handlar det om de absolut högst ställda kvalitetskraven. En måttstock som få företag av PE Plasts storlek klarar av att mäta sig mot.
- Troligtvis är vi landets minsta TS-reviderade företag, om vi ska tro de som har reviderat oss, säger Patrik Ekwall.

"Orderböckerna är fantastiska just nu"

Möjligheten att växa med befintliga kunder har också att göra med ett utökat modellprogram hos biltillverkarna.
- Det senaste året har vi fått förmånen att vara med på flera stora projekt som våra kunder har startat upp. Orderböckerna är fantastiska just nu. Och vi har fått möjlighet att komma in i ett tidigt stadium där vi kan vara med hela vägen och utveckla produkten. Det gör att vi kan hitta lösningar som gynnar både prisbild och effektivitet, säger Patrik Ekwall.

PE Plast AB har kapacitet för mellan 20 och 500 tons låskraft. Verksamheten består förutom formsprutning och verktygstillverkning även av olika slags efterbearbetning såsom plastsvetsning och tempotryck. På bilden företagets senaste investering, en 500 tons Negri Bossi.

Verktygstillverkning del av framgången

Här bidrar också verktygstillverkningen, förlagd i Kina hos skickliga partners, till ökningen, konstaterar Patrik.
- Vi har tagit fram ett hundratal nya verktyg och serietillverkning startar upp under tredje kvartalet i år.
PE Plast har precis nyanställt två personer och man har ritningar klara för att bygga till 1000 m2 produktionsyta. KONTAKTUPPGIFTER

PE Plast AB

Telefon: 0705447100
Mail: patrik@peplast.se

Besöksadress:
Margretelundsvägen 18
33134
VÄRNAMO

Postadress:
Margretelundsv. 18
33134
Värnamo

Webbadress:
www.peplast.se