Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32 Tisdag 9 augusti Grattis Roland
Valuta
EUR 10.35 0.00 0.002
GBP 12.26 0.00 -0.002
USD 10.14 -0.01 -0.007
BÖRSEN 17:30
0.97%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Tillväxtresan fortsätter för PE Plast

Tillbygget är klart, portföljen har utökats med dubbelgjutning och ännu en ny formspruta har flyttat in i produktionen. PE Plast bygger för framtiden.
- Det är ju det här som är roligt och utmanande, att bygga och att växa. Jag gillar att ha många bollar i luften, säger vd och ägare Patrik Ekwall.
Och visst har han lyckats med målsättningen att växa. PE Plast som formsprutar tekniskt gods har haft en stadig tillväxtkurva de senaste åren. På kort tid femdubblade man omsättningen och i år räknar man med att gå från 36 till 40 miljoner SEK.
 
Patrik och Marie Ekwall driver familjeföretaget PE Plast AB. "Vi gillar att bygga och växa för framtiden!"
 

Investerar i automation och ny teknik

- Orderböckerna ser fortfarande fantastiska ut och vi jobbar på enligt planen med investeringar i ny utrustning. Så sent som i fredags fick vi in en ny formspruta i huset, berättar Patrik.
Totalt förfogar man över 21 formsprutor med låskraft upp till 500 ton. Och automationsgraden är hög.
- Vi har två nya robotar på gång till en befintlig maskin och till den nya som kom in i fredags, säger Patrik.
Dessutom har man investerat i en maskin för dubbelgjutning och därmed fått in ytterligare en teknik i huset.
 
Maskinparken växer hos PE Plast, nu senast med en 420 tons formspruta, Sumitom Demag. Kunderna finns främst inom fordonsindustrin och PE Plast är certifierade enligt IATF 16949.
 

En arbetsplats där man trivs

För att rymma växande produktion och lager har man precis tagit ytterligare 1100 kvm i bruk. Dessutom växer personalstyrkan för att möta den allt mer ökande efterfrågan hos kunderna. Idag har PE Plast 23 anställda - men söker fler.
- Vi har ryktet om oss att vara en bra arbetsplats med låg personalomsättning. Vi har en bra åldersmässig spridning och jämn fördelning mellan män och kvinnor. Rak och ärlig atmosfär, allas lika värde och rätt att göra sin röst hörd - jag driver det här företaget och möter personalen på det sätt som jag själv vill bli bemött, säger Patrik.
 
De anställda trivs - och nu söker man ytterligare personal som vill följa med på tillväxtresan. Från vänster Samir Krunesic, Yen Huynh och Phung Li Thang.
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

PE Plast AB

Telefon: 0705447100
Mail: patrik@peplast.se

Besöksadress:
Margretelundsvägen 18
33134
VÄRNAMO

Postadress:
Margretelundsv. 18
33134
Värnamo

Webbadress:
www.peplast.se