Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Lördag 28 januari Grattis Karl, Karla
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Elsmarta investeringar hos formsprutarna

Med nya maskiner, nya robotar, ny ledbelysning och uppdaterad ventilation har Orion sänkt sin energiförbrukning med cirka 30 procent.

 

 

– Energieffektivitet är en stor fråga för all tillverkande energi, inte bara inom formsprutning, och därför har vi valt att investera i detta, säger Tommy Andersson, teknisk säljare på Plast AB Orion i Anderstorp.

 

Fem nya formsprutor

 

Bara under det senaste året har Orion bytt ut de mest energikrävande maskinerna till fem nya formsprutor från Borche, levererade från JMC i Anderstorp.

– Visst är det en kostnad att köpa nytt, men den här investeringen ligger helt i linje med vår strategi att bli mer energismarta, säger Tommy.

Parallellt med investeringarna i nya formsprutor har Orion även uppdaterat robotbetjäningen till flera befintliga maskiner.

 

Plast AB Orion minskar sin energiförbrukning med fem nya formsprutor från Borsche. Tv Acki Damkalis, th Walle A Khalaf.

 

Ny maskincell för tampotryck

 

– Det händer en hel del på robotsidan och det är viktigt för oss att kontinuerligt förbättra och förnya produktionen. De nya robotarna från Wemo i Värnamo är både mer driftsäkra och energi­effektiva, säger Tommy.

Till de större maskininvesteringarna under hösten hör också en ny tryck­station i monteringen.

– Den ersätter vår gamla tampotryck-­maskin. I den här helautomatiska cellen kan vi trycka sex olika färger med stor effektivitet, berättar Tommy.

 

Den nya maskinen för tampotryck är helautomatisk och effektiviserar produktionen.

 

 

Energi från egna vindkraftverk

 

Maskininvesteringarna är bara en del i en större satsning som även omfattar uppdaterad belysning och ventilation.

– Vår ägare Lundahl & Hall har också investerat i fyra vindkraftverk som förser vår produktion med energi, och det här är något vi ser väldigt positivt på. Det stärker vår konkurrenskraft när elmarknaden ser ut som den gör idag, konstaterar Tommy.

Tillsammans med Plastinject, som också ägs av Lundahl & Hall, omsätter man 390 miljoner kr och har 160 an­ställda, men trots att de båda ­verk­samheterna i princip är helt integrerade har man valt att behålla namnen separata.

– Varumärket är viktigt. Plast AB Orion har en lång historia som vi är stolta över, säger Tommy.

 

Varumärket är viktigt. ”Vi fick en kund som läst om oss i en artikel för 15 år sedan och som kom ihåg vårt namn. Det säger något om hur viktigt det är att synas.” säger Tommy Andersson.

 

 

 

FAKTA
Plast AB Orion – produktutveckling, projektledning och formsprutning av plastkomponenter i låskrafter upp till 1000 ton. Vi optimerar, producerar och levererar!

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Plast AB Orion

(Plast AB Orion)

Telefon: 0371587500
Mail: info@orionplast.se

Besöksadress:
Götg. 7
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Götgatan 7
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.orionplast.se