Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Måndag 18 januari
Grattis Hilda, Hildur
Valuta
EUR 10.13 0.00
GBP 11.39 -0.01
USD 8.39 0.00
BÖRSEN 17:30
0.46%

Från Orion – och ut till hela världen

De är en av pionjärerna i Sverige inom formsprutning av plast. Idag når produkter från Plast AB Orion ut till hela världen inom flera olika segment.

 

Kört över Öresundsbron någon gång och betalat med hjälp av Brobizz? Här har Orion tagit fram lösningen med formsprutad plastdetalj, högtalare, antenn och tampotryck. Kapsch som är marknadsledande i världen inom vägtullsövervakning är Orions allra största kund.
Peltors hörselkåpor, truckar från Toyota – ja listan kan göras mycket lång med välkända varumärken som producerar detaljer hos Orion i Anderstorp.

 

Från Orion ut till hela världen. Här produceras den lilla plastboxen med ingående teknik som förenklar betalning vid vägtullar för bilister runt om i världen.

 

Kundens förlängda arm i utvecklingsarbetet


– Vi formsprutar detaljer från under ett gram upp till 4,5 kilo och vi har många långvariga kundrelationer där man har sett värdet i vårt kunderbjudande, säger vd Peter Jutnäs.
Generellt läggs mycket tid i projektstadiet.
– Vi blir kundens förlängda arm i utvecklingsarbetet och levererar mervärden genom vår tekniska kompetens. Det är där du tar hem affärer idag, konstaterar Peter.

 

Orion producerar såväl tekniska som kosmetiska detaljer till sina kunder. ”Vi har musklerna att ta hand om hela flödet” säger vd Peter Jutnäs.

 

Ny försäljningschef möter kunderna


Peter Jutnäs som har arbetat inom företaget i många år har precis välkomnat en ny kollega, Fredrik Hjalmarsson, som tillträtt som ny försäljningschef.
– Jag har jobbat inom plastindustrin i 20 år och ser fram emot att komma ut och möta kunderna, säger Fredrik.
Orion grundades 1946. Det är ett expansivt företag som växer både omsättningsmässigt och på personalsidan. Idag har man 75 anställda och omsätter 150 miljoner SEK. 41 formsprutor finns i huset med låskraft upp till 1000 ton.

 

Fredrik Hjalmarsson har tillträtt som ny försäljningschef hos Plast AB Orion i Anderstorp.

 

Investerar i helt ny maskincell


– Vi har också en helt ny maskincell på väg in under våren, 2K med 350 tons låskraft, komplett med integrerat tampotryck, berättar Peter.
Förutom formsprutning erbjuder Orion också IMD, ultraljudssvetsning, metal insert, tampotryck och montering. Ungefär 40 procent av företagets produktion går på export runt om i världen.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Plast AB Orion

(Plast AB Orion)

Telefon: 0371587500
Mail: info@orionplast.se

Besöksadress:
Götg. 7
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Box 214
33424
Anderstorp

Webbadress:
www.orionplast.se