Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Ny stark aktör när två blir ett

Jubileumsåret 2021 blir extra spännande för Plast AB Orion då man går från att vara två systerbolag till att helt integreras med Plastinject.

 

 

– Orion firar 75 år och är ett av de äldsta bolagen med många starka anor. Och vi har ju redan en gemensam historia med Plastinject sedan långt tillbaka, konstaterar Fredrik Hjalmarsson, försäljningschef Orion.

 

Två systerbolag blir ett

 

Plast AB Orion startades 1946 och när det 30 år senare var dags generationsskifte så valde sönerna Eric och Hans Andersson att starta även Plastinject. Dessa två bolag drev man tillsammans fram till 1996 då man valde att fokusera på varsitt bolag.

2012 förvärvades Orion av den lokala företagsgruppen Lundahl & Hall AB som 2019 även förvärvade Plastinject AB.

– Då blev vi systerbolag igen – och nu går vi ihop till en organisation under 2021, säger Fredrik Hjalmarsson.

 

Med 2300 tons låskraft är den en kraftig uppstickare i branschen. ”Vi är ett av få bolag förutom bilindustrin som har så stor formsprutningsmaskin. Det är dessutom en dubbelspruta vilket gör att vi kan formspruta två material i samma process”, säger Martin Franzon (tv) och Fredrik Hjalmarsson (th).

 

Helt integrerad organisation

 

Resultatet av sammanslagningen blir en ännu starkare aktör inom formsprutning av plast, då man tillsammans omsätter cirka 325 miljoner SEK och har 160 anställda fördelade på två produktionsenheter med sammanlagt 26 000 kvm lokalyta. Maskinparken omfattar cirka 85 formsprutor från 25 till 2300 tons låskraft.

– Vi har också en tredje produktionsenhet på gång, även om här sker mest montering just nu, säger Martin Franzon, försäljningschef Plastinject.

 

Gruppen tillverkar volymprodukter, tekniska produkter liksom visuella produkter med ett brett utbud av tekniker i huset. Detaljvikter från under ett gram upp till 20 kg.

 

Lastpallarna – en egen produkt


Vi möts just där, på Tråddragarleden i Anderstorp, där man än så länge jobbar mestadels med montering av bland annat modulära dagvattenmagasin, tillverkade åt Plastinject Watersystem. Men här finns också flaggskeppet bland företagets formsprutor – med 2300 tons låskraft. Här produceras de allra största detaljerna, däribland pallarna som utvecklats till att bli en egen produkt.

– Det är en hållbar, hygienisk och staplingsbar plastpall som vi precis lanserat. Med ett smart pant- och retursystem kan du tjäna upp till 25 procent på returfrakterna – och pallen är hundra procent återvinningsbar om den slits ut, säger Martin Franzon.

 

En lastpall i formsprutad och hundra procent återvunnen plast – hygienisk, miljösmart och ekonomisk.

 

 

 

FAKTA PLAST AB ORION

Produktutveckling, projektledning och formsprutning av plast­komponenter i låskrafter upp till 1000 ton. Vi optimerar, producerar och levererar!

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Plast AB Orion

(Plast AB Orion)

Telefon: 0371587500
Mail: info@orionplast.se

Besöksadress:
Götg. 7
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Götgatan 7
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.orionplast.se