Vecka 09 Fredag 1 mars Grattis Albin, Elvira
Valuta
EUR 11.19 -0.02 -0.022
GBP 13.07 -0.03 -0.031
USD 10.32 -0.05 -0.052
BÖRSEN 17:30
0.65%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Plastfabriken som återbrukar kartong

Miljövänligt – och billigare. Med återvunna plastmaterial och återbrukat emballage skapas hållbara lösningar hos Plast AB Orion i Anderstorp.

 

En god affär handlar inte bara om att leverera förstklassiga produkter – det handlar också om HUR du levererar dem. Plast AB Orion och systerföretaget Plastinject i Anderstorp hjälper kunder att ställa om för att skapa både billigare och mer cirkulära förpackningslösningar.

 

Billigare och mer miljövänligt med återbrukat emballage. ”Vi hjälper våra kunder till mer cirkulära lösningar”, säger Martin Franzon (tv) och Fredrik Hjalmarsson.

 

Gör skillnad för hela värdekedjan


– Emballagepriserna har ju skenat de senaste åren, inte minst inom wellpapp. I vårt samarbete med kunder ser vi också hur förpackningslösningen spelar en viktig roll i hela värdekedjan, säger Martin Franzon, försäljningschef Plastinject.
Vi tittar in i en av automationscellerna där plastdetaljer formsprutas och packas i kartong, specialanpassad för återbruk. Hos kunden packas detaljerna upp i deras automationslina, kartongerna viks ihop och returneras för att användas om igen.
– Det här växer starkt, konstaterar Fredrik Hjalmarsson, försäljningschef Orion.

 

Emballagelösningar baserade på retursystem som detta är både billigare och mer miljövänligt.

 

Pall med pant- och retursystem


Förutom returemballage har Orion och Plastinject också tagit fram en staplingsbar lastpall i hundra procent återvunnet material och ett pant- och retursystem för dessa. När pallen slits ut mals den ner och omvandlas till nya pallar.
– Vi jobbar på ett projekt med en distributionskedja som använder plastbackar idag. När de blir utslitna slängs de bara, men med ett nytt pantbaserat system skickas de till oss där vi kvarnar ner dem och tillverkar pall som sedan går tillbaka till kunden, förklarar Martin.
Plastpallen tillverkas i en gigantisk formspruta med 2300 tons låskraft.
– Målsättningen är att vi inom ett år ska ha en maskin till i det här segmentet, säger Martin.

 

Staplingsbar och återvinningsbar lastpall i 100% återvunnet material – made in Anderstorp.

 

 

 

Möter ökade kundkrav


För Orion och Plastinject, som samarbetar helt integrerat som systerföretag, är det nära samarbetet med kunden en nyckel i hållbarhetsomställningen.
– Kundkraven ökar när det gäller hållbarhet och spårbarhet. Vår hållbarhetsrapport är på gång, vi jobbar med beräkningar av klimatavtryck och samarbetar med våra kunder genom att rapportera miljödata direkt in i deras system, säger Fredrik Hjalmarsson.

 

 

 

Fakta
PLAST AB ORION – Produktutveckling, projektledning och formsprutning av plastkomponenter i låskrafter upp till 1000 ton. Vi optimerar, producerar och levererar!

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Plast AB Orion

 KONTAKTUPPGIFTER

Plast AB Orion

(Plast AB Orion)

Telefon: 0371587500
Mail: info@orionplast.se

Besöksadress:
Götg. 7
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Götgatan 7
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.orionplast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår