Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Söndag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.88 0.03 0.025
GBP 12.68 0.05 0.047
USD 10.32 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.25%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

När framgång stavas bredd och precision

PRICO tror på framtiden och växer så det knakar. Dygnet runt produceras riktigt avancerade mekanikdetaljer i tuffa material och med snäva toleranser.

 

– Bara sedan jag började här för 2,5 år sedan har vi fördubblat lokalytan, fördubblat maskinparken, byggt ett nytt mätrum till vår nya mätmaskin, bytt affärssystem och utökat vår personal inom marknad, produktion, kvalitet och miljö, säger Magnus Ahlkvist.

Han är marknadsansvarig och visar runt i de rena och ljusa lokalerna på Silkesvägen 8 i Värnamo, där PRICO har funnits sedan 2011 då Patrik och Jeanette Johansson startade företaget med fyra begagnade maskiner.

– Vi hade en liten plan att bygga företaget och växa sakta men säkert. Men man kan väl säga att det har gått lite fortare än vi trodde, säger Patrik och ler, när vi landar i konferensrummet för ett samtal om skärande bearbetning i framkant.

 

Delägarna Patrik, Jeanette och Jonas framför ett utkast av detaljer som tillverkas på Prico i Värnamo.

 

Tuffa toleranser och höga finishkrav

 

Idag har PRICO 20-talet anställda som jobbar i treskift för att förse kunder inom bl.a. medicinteknik, robottillverkning och maskinbyggnad med detaljer. Maskinparken, som ständigt förnyas, består just nu av 12 styrda CNC-maskiner, från enkel fleroperation till 5-axlig simultan fräsning med Mazak Integrex och Variaxis som flaggskepp.

– Vi gör både det avancerade och det enkla, och vi tror verkligen på framtiden. Även under det här året har vi fått in nya kunder som har hållit oss med jobb då det ju varit ett skakigt år. Bland annat är det en kund som bygger monteringslinor till tung fordonsindustri som har behövt detaljer med hög teknikgrad, berättar Magnus.

 

Svarvade detaljer under produktion. Prico bearbetar allt från enstycks till medelstora serier i en toppmodern maskinpark.

 

Fokus på design och precision

 

Just det avancerade har blivit något av PRICOs signum. Företag inom medicinsk utrustning och hjälpmedel har extremt stort fokus på design och precision. Detsamma gäller även kunder inom andra segment.

– Den största delen av de artiklar vi tillverkar idag är riktigt avancerade, i tuffa material och med riktigt tuffa toleranser, säger Patrik.

 

Säkra processer för små och mellanstora serier

 

Men avancerat och komplext utesluter inte volym.

– Vi har även en hel del volymproduktion inom olika branscher, vi är breda med vad vi klarar av att tillverka och framför allt är vi flexibla, vilket jag tror kan vara viktigt i framtiden, säger Magnus.

PRICO konstruerar och bygger sina egna standardfixturer vilket möjliggör snabba byten med hög repeternoggrannhet mellan jobben.

– Vi är väldigt noga med riskbedömningar i tillverkningsprocessen och bygger med hjälp av fixturer och tillverkningsmetoder bort alla risker vi kan, förklarar Magnus.

 

Vi är breda med vad vi klarar av att tillverka och framför allt är vi flexibla, vilket jag tror kan vara viktigt i framtiden säger försäljningschef Magnus Ahlkvist.

 

”Vi är redo för mer!”

 

Man har också satsat hårt på internutbildning under året inom bland annat programmering, mätteknik och form- och lägesutbildingar.

Leveransprecision och kvalitetsutfall är så nära 100 procent man kan komma.

– Kundnöjdheten är hög och vi ser till att hålla det vi lovar, vi har en väldigt hög leveransprecision och ett bra kvalitetsutfall. Nu fortsätter vi att satsa för framtiden. Vi är redo för mer! säger Magnus Ahlkvist.

 

 

 

FAKTA PRICO AB

Prico – ett modernt och innovativt företag inom skärande bearbetning. Vi tillverkar allt från enkla till avancerade detaljer i små till medelstora serier.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Patrik LeonardssonKONTAKTUPPGIFTER

PRICO AB

Telefon: 0370-30 75 00
Mail: info@prico.se

Besöksadress:
Silkesvägen 8
33153
Värnamo

Postadress:
Silkesvägen 8
33153
Värnamo

Webbadress:
www.prico.se