Vecka 22 Onsdag 29 maj Grattis Yvonne, Jeanette
Valuta
EUR 11.52 0.04 0.04
GBP 13.54 0.04 0.04
USD 10.62 0.04 0.041
BÖRSEN 14:04
-1.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Skärande bearbetning i toppklass

Skärande bearbetning med krav på ytfinish och tuffa toleranser är vardag hos PRICO i Värnamo. Expertis som lockar både kunder och personal.

 

 

– Senaste året har mycket hänt. Nya kunder har tillkommit och vi har växt kraftigt med de befintliga. Nära samarbete och långsiktiga relationer är viktigt, säger försäljningschef Magnus Ahlkvist. 

 

Leveransprecision och kvalitetsutfall i fokus. ”När man behöver tillverka riktigt tuffa bitar så väljer man Prico”, säger försäljningschef Magnus Ahlkvist.

 

Utökar med både personal och lageryta

 

PRICO har därför gjort mycket för att kunna möta denna uppgång.

– Vi har bland annat utökat vår lageryta för att säkra just-in-time leveranser, samt utökat vår leverantörsbas för att säkerställa leveranser av både material samt ytbehandlingar med mera, säger Magnus.

PRICO har dessutom utökat med fler medarbetare för att utnyttja maskinkapaciteten. Här söker man ständigt efter duktiga medarbetare.

– Det körs ju lite mer avancerade bitar här och det är kul att få utveckla sig. Dessutom är det ett trevligt gäng med bra arbetskamrater, säger operatör Richard Hiltunen, en av flera medarbetare som anställts under det senaste året hos Prico.

 

Utmaningen att få jobba med mer avancerade detaljer lockade Richard Hiltunen till Prico.

 

Enkla till avancerade detaljer i små till medelstora serier

 

Det som utmärker Prico som leverantör inom skärande bearbetning är typen av detaljer som bearbetas. Här handlar det bland annat om riktigt avancerade detaljer i tuffa material och med snäva toleranser. Kunderna finns bland annat inom medicinteknik, robot-teknik och komplex maskinbyggnad. Magnus visar några exempel på detaljer.

– Vi är inte den typiska volymproducenten, men när det är krav på finish och tuffa detaljer, då väljer man oss.

Vi är breda med vad vi klarar av att tillverka och framför allt är vi flexibla, vilket jag tror kan vara viktigt i framtiden, säger Magnus.

 

Snabba byten med hög repeternoggrannhet

 

PRICO konstruerar och bygger sina egna standardfixturer vilket möjliggör snabba byten med hög repeternoggrannhet mellan jobben.

– Vi är väldigt noga med riskbedömningar i tillverkningsprocessen och bygger med hjälp av fixturer och tillverkningsmetoder bort alla risker vi kan, förklarar Magnus.

 

 

 

 

FAKTA
Prico –ett modernt och innovativt företag inom skärande bearbetning. Vi tillverkar allt från enkla till avancerade detaljer i små till medelstora serier.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

PRICO AB

Telefon: 0370-30 75 00
Mail: info@prico.se

Besöksadress:
Silkesvägen 8
331 53
Värnamo

Postadress:
Silkesvägen 8
331 53
Värnamo

Webbadress:
www.prico.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår