Vecka 49 Onsdag 6 december Grattis Nikolaus, Niklas
Valuta
EUR 11.31 -0.01 -0.013
GBP 13.21 0.00 -0
USD 10.48 -0.01 -0.008
BÖRSEN 17:30
0.88%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Vi säkerställer våra kunders lackering

Produktionen av legolackering i Gnosjöregionen är säkrad – förvärven av Pulverlacken och Assars ökar kapaciteten i Hillerstorp på alla plan.

 

– Förvärven var otroligt viktiga för att säkerhetsställa lackering till våra kunder. Jag har ju byggt relationer här i många år och vunnit förtroenden som är viktiga både personligt och affärsmässigt, säger Krister Barck, vd och nygammal ägare av Pulverlacken i Hillerstorp, liksom av Assars, även det beläget i Hillerstorp.

 

”Våra kunder kan känna sig trygga”, säger Krister Barck, ny ägare av Assars och Pulverlacken i Hillerstorp. Gnosjöregionens leveranser av högkvalitativt lackerat gods säkras på ett effektivt och flexibelt sätt.

 

Erfarenhet och kvalitet sedan 2005

 

Sedan 2005 har Pulverlacken satt färg på sina kunders vardag, med hjälp av modern teknik och väl beprövade metoder – och – en stor kärlek till själva hantverket.

Tillväxten gick snabbt uppåt, från 3 till 55 miljoner SEK i omsättning år 2020. 2018 sålde Krister Barck sin del av företaget till ITAB för att kunna lägga mer tid på kundkontakter och resande, samtidigt som han fortsatte som vd för Pulverlacken. Sedan kom pandemin.

– När det stod klart att ITAB ville dra ner på egen produktion och lämna sin lokala närvaro i Hillerstorp så började jag fundera. Jag vill ju syssla med legolackering, och alternativet var att starta helt eget eller bjuda upp till dans med Assars, berättar Krister.

 

Två separata bolag med gemensamt ägande

 

Assars svarade positivt på inviten och affären landade; tillsammans med några kollegor förvärvade Krister Assars Industrier AB den 1 december 2021. Samtidigt sa han upp sig som vd på Pulverlacken vilket i sin tur skapade ringar på vattnet.

– ITAB gick till förhandlingsbordet och frågade om jag ville köpa tillbaka Pulverlacken, och så blev det, berättar Krister.

Som två separata bolag men med gemensamt ägande lägger nu Pulverlacken och Assars en stark grund för fortsatt produktion med legolackering i Hillerstorp.

– Tillsammans har vi ungefär hälften av marknaden i Gnosjöregionen och nu rivstartar vi 2022 med ökad kapacitet på alla plan, säger Krister.

 

Färdiglackat och levererat med en ledtid på mellan en och tre arbetsdagar – eller med 24 timmars ledtid och expressleverans när det verkligen brinner i knutarna.

 

Utökad produktionsyta och nyanställningar

 

Han berättar att Assars förfogar över en fabrik på 6 000 m2 och kan förse sina kunder med högkvalitativ pulverlackering för både små och stora serier.

– Vi lackerar produkter ämnade för såväl inomhus- som utomhusbruk, säger Krister.

På Pulverlacken har man i år säkerställt ytterligare 1 000 m2 produktionsyta som bland annat ska användas till två nya maskiner för krympplastning.

– Här kommer vi också att rymma montering och en ny packavdelning som gör att vi kan erbjuda paketering enligt kundernas önskemål. Vi anställer också personal från MB Shop Design, i samförstånd med ITAB, som blir kvar i huset och bidrar med sin specialkompetens inom montering och paketering, berättar Krister.

Tillsammans sysselsätter Pulverlacken och Assars 90 medarbetare.

 

Vägen till motiverade och kompetenta medarbetare är en företagskultur som genomsyras av gemenskap och familjekänsla.

 

Lägg därtill omtanke om personalens vardag, som i det nyrenoverade personalköket på Assars.

 

Hållbarhet hela vägen

 

Både Assars och Pulverlacken arbetar aktivt för att minimera miljöpåverkan, både för att göra gott för planeten och för att gynna kunderna ur ett ekonomiskt perspektiv.

– Genom att göra rätt först, behöver vi inte göra om. Vi arbetar endast med miljömärkta produkter. Allting ska vara organiskt nedbrytbart. Vi arbetar i så hög grad som möjligt i slutna system för att inte ha några utsläpp, och vi värmer upp våra ugnar med biogas för en hållbar verksamhet, säger Krister.

Hållbarhet är också en fråga om att det färdiglackerade resultatet ska hålla under lång tid.

– Vi förbehandlar godset med oxilan som agerar skydd för att förlänga produktens livslängd och tåla utomhusbruk, säger Krister.

 

 

 

FAKTA
Pulverlacken – ett modernt pulverlackeringsföretag med flexibel utrustning och ett brett utbud av kulörer. Vi sätter färg på din vardag!

 

FAKTA
Assars – erbjuder högkvalitativ pulverlackering för inom- och utomhusbruk, stål och gjutgods, i tre miljövänliga och högmoderna linjer.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se, Pulverlacken och Assars

 KONTAKTUPPGIFTER

Pulverlacken i Hillerstorp AB

Telefon: 0370346270
Mail: krister@pulverlacken.se

Besöksadress:
Järnvägsg. 35
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Box 58
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.pulverlacken.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår