Vecka 09 Fredag 1 mars Grattis Albin, Elvira
Valuta
EUR 11.18 -0.02 -0.025
GBP 13.06 -0.04 -0.035
USD 10.32 -0.05 -0.054
BÖRSEN 17:30
0.65%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Grönt kretslopp för plastplugg på band

Deras lösning är världsunik. Quick-Set i Bredaryd ligger dessutom i framkant med cirkulär produktion och ett praktiskt retursystem för emballaget.

 

 

– När våra kunder nere i Europa började fråga efter möjligheten att återlämna spolarna så ordnade vi ett retursystem. Det är ju lika bra att fylla på i bilen som ändå ska gå hela vägen tillbaka till Bredaryd, säger Claes Johansson, platschef på Quick-Set.
Spolarna används för att leverera plastplugg på band för ändförslutning av rör till stora kunder inom europeisk bilindustri. Med ett enkelt handgrepp kan spolen demonteras i fem delar som tar minimalt med plats när den returneras. Sedan kan den användas om igen för nya leveranser av plastplugg.

 

”Vi har många nya projekt på gång med lång livslängd framåt”, säger Claes Johansson, platschef Quick-Set.

 

 

Eget system för regranulering


Att tänka cirkulärt är vanlig vardag hos Quick-Set. Liksom andra formsprutare låter man ingöt gå direkt ner i kvarnar där spillet sedan återförs till formsprutan i ett ständigt flöde.
– Vi har precis investerat i två nya kvarnar från Rapid, berättar Claes.
För hantering av kassationer har man en större kvarn som är ansluten till ett eget regranuleringssystem med en extruder.
– Jag tror att vi är ganska unika som också kan lösa detta in-house, säger Claes.
Alltmer av slutprodukterna tillverkas i återvunna material. Det gäller både fönsterklossar till byggindustrin liksom lamellpluggar och skyddscaps.

 

Quick-Set har ett eget regranuleringssystem med extruder för återvinning av material.

 

Gröna lösningar med återvunnet material och retursystem för emballage driver utvecklingen framåt.

 

 

Viktig exponering på europeisk marknad


Som en del av den egna patenterade lösningen för ändförslutning av rör har Quick-Set tagit fram hel- och halvautomatiska maskiner för ändamålet. När GnosjoRegion.se kommer på besök har man precis fått in en förfrågan på två nya maskiner.
Senare i vår ställer Quick-Set ut, tillsammans med Bors Automation, på Wire and Tube Düsseldorf där man visar systemet i full funktion.
– Det är vår viktigaste mässa. Uppemot 80 procent av vår tillverkning går på export och det är viktigt för oss att synas där ute, konstaterar Claes Johansson.

 

Plastpluggsproduktion går från hydrauliskt till elektriskt. Två nya formsprutor från KD Feddersen och två robotar från Wemo Automation är på väg in hos Quick-Set.

 

 

 

Fakta
Quick-Set AB – Patenterat system för automatisk ändförslutning av rör, klossar för fönsterglasning, specialmaskiner för automatisk ändförslutning.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Quick-Set AB

(Quick-Set AB)

Telefon: 0370-37 42 30
Mail: info@quick-set.se

Besöksadress:
Heligsjöv. 7
33371
BREDARYD

Postadress:
Heligsjöv. 7
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.quick-set.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår