Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05 Söndag 5 februari Grattis Agata, Agda
Valuta
EUR 11.39 0.06 0.06
GBP 12.72 0.00 0
USD 10.55 0.17 0.169
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Patenterad ändförslutning av rör

Varje år levererar man 100 miljoner plugg bara till storkunden Continental. Quick-Set i Bredaryd har hittat en alldeles egen nisch på världsmarknaden.
- Nära 80 procent av vår produktion går på export till 25 olika länder. Varje vecka räknar vi med upp emot 50 utleveranser, säger vd och ägare Mikael B Svensson.
 
Quick-Set AB växer för framtiden. Det nya lagret har skapat utökat produktionsutrymme. "Vi har ett 30-tal formsprutor idag" säger vd Mikael B Svensson.
 

Europas ledande producent av lamellplugg och caps

Allt började med ett patenterat system för automatisk ändförslutning av rör. För tillverkningen konstruerade man egna halv- och helautomatiska maskiner. Idag har Quick-Set AB i Bredaryd blivit en av Europas ledande producenter av lamellpluggar och caps. Glasningsklossar som håller isolerglaset på plats i fönsterramen är en annan stor produkt där man har en marknadsledande position.
 
Kärnverksamheten utgörs av ett patenterat system för ändförslutning av rör. Claes Johansson visar de egenkonstruerade maskiner som används vid förslutning.
 

Tillväxt i utökade lokaler

- Vi har haft en ungefärlig tillväxt på 10 procent varje år och har nyligen byggt till för att frigöra mer produktionsutrymme, berättar Mikael.
Totalt förfogar man idag över nära 4000 m2 fördelat på produktion, lager och personalutrymmen. Tre nya formsprutor installerades förra året och Quick-Set har idag ett 30-tal formsprutor med låskraft upp till 160 ton som även ställs till kunders förfogande för legoproduktion.
 
Från Quick-Set i Bredaryd skeppas plugg och andra formsprutade plastdetaljer ut i stora delar av världen.
 

De tar Gnosjöandan till Düsseldorf

Eftersom marknaden är global för Quick-Set satsar man återkommande på att nå nya kunder via mässan Tube & Wire i Düsseldorf som i år går av stapeln den 16-20 april.
- Det är tionde gången vi finns på plats där nere för att knyta kontakter. Där möter vi en stor del av vår kundkrets. I år kommer vi att ställa ut med Bors Automation som närmaste granne i montern bredvid och vi kommer även att demonstrera en gemensam maskinlösning, säger Mikael.
Dags alltså för Düsseldorf och resten av världen att få ta del av Gnosjöandan i praktiken!
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Quick-Set AB

(Quick-Set AB)

Telefon: 0370-37 42 30
Mail: info@quick-set.se

Besöksadress:
Heligsjöv. 7
33371
BREDARYD

Postadress:
Heligsjöv. 7
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.quick-set.se