Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Plastplugg på band erövrar världen

Ett unikt affärsområde ger Quick-Set en alldeles egen ställning på den internationella marknaden. Nu är det dags att växla upp i Gnosjöregionen.
Det började med ett patenterat system för automatisk ändförslutning av rör. Lägg därtill de egentillverkade halv- och helautomatiska maskinerna som används vid förslutningen. Quick-Set AB med sina 15 anställda omsatte ifjol 28 miljoner och 80 procent av produktionen gick på export. Affärsidén med kundspecifika lösningar utifrån en konstruktion som i grunden är Quick-Sets patenterade har visat sig vara lönsam.

Tyskland blev en språngbräda till resten av världen. Quick-Set AB har en marknadsledande ställning tack vare egna patenterade lösningar.

Högkvalitativa lösningar lockar stabil kundkrets

- Det bidrar absolut till att vi har en så stabil kundkrets, inte minst inom bilindustrin. Har vi väl fått in våra maskiner för pluggning så är vi där och stannar kvar, säger vd och ägare Mikael B Svensson.
Continental är den största kunden idag där Quick-Sets plastpluggar blir en del av avancerade bromsledningssystem. Man levererar också till Continentals kunder i Kina, Mexico och Brasilien och ett flertal andra länder.
- Och det skulle inte hända om vi inte var på tårna, konstaterar Mikael.

Dags att bli mer synliga i Gnosjöregionen

Trots lönsamma affärer internationellt har Quick-Set fört en ganska anonym tillvaro lokalt i regionen. Något man nu vill ändra på.
- Vi är redo för att bli en partner även på legosidan där vi har ett brett kunnande. Vi har hela kedjan med oss från konstruktion och kvalitetsarbete till administration, logistik och försäljning. Vi vet att vi har kompetensen att klara hela skalan av termoplaster när det gäller formsprutning. Så nu är det dags att växla upp även lokalt, säger Mikael.

"Vi har varit lite anonyma lokalt men nu känner vi att det är dags att växla upp och erbjuda våra tjänster på legosidan" säger vd Mikael B Svensson.

Bygger till för bättre flöden

För att frigöra mer produktionsutrymme bygger man till ytterligare 1050 m2 på baksidan av fastigheten. Lagret flyttar ut och fler maskiner flyttar in.
- Bra lagerhållning är en konkurrensfördel som vi kan erbjuda. Och tack vare att vi är så starka inom automotive har vi högt ställda krav på kvalitetssidan, säger Mikael.
På maskinsidan växer man kontinuerligt och har idag kapacitet upp till 160 tons låskraft. 

Med tillbyggnaden på 1150 m2 kan Quick-Set utöka sin produktionsyta och förbättra sina flöden för att bli en ännu mer effektiv partner på legosidan. "Vi har kompetensen" säger Mikael B Svensson.

Marknadsledande ställning

Quick-Set AB i Bredaryd är idag en av Europas ledande producenter av lamellpluggar och caps. Glasningsklossar som används för att hålla isolerglaset på plats i fönsterramen är en annan stor produkt där man har en marknadsledande position. Klossarna finns både i standard- och specialutförande.

Åtskilliga löpmeter plastplugg på band rullas upp för vidare transport ut i världen.KONTAKTUPPGIFTER

Quick-Set AB

(Quick-Set AB)

Telefon: 0370-37 42 30
Mail: info@quick-set.se

Besöksadress:
Heligsjöv. 7
33371
BREDARYD

Postadress:
Heligsjöv. 7
33371
Bredaryd

Webbadress:
www.quick-set.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår