Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42 Fredag 22 oktober Grattis Marika, Marita
Valuta
EUR 10 -0.01 -0.005
GBP 11.87 -0.01 -0.007
USD 8.6 0.02 0.015
BÖRSEN 17:30
0.74%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

DAGS ATT PRODUCERA I ÅTERVUNNEN PLAST

Allt fler konsumenter och OEM-företag efterfrågar miljösmarta plastprodukter – och Reelab är redo att bistå tillverkare med högkvalitativt material.

 

– Konsumenterna har ju valt den här inriktningen, men det här miljötänket som har blivit så hett just nu har vi jobbat med i många år. Reelab har lång erfarenhet av att förse plastindustrin med högkvalitativa kompounds gjorda av 100 procent återvunnen plast, säger Kristin Nilsson, delägare Reelab AB.

 

Reelab vill öka användningen av återvunnen plast inom polymerindustrin. Fr v: Ida Larsson, Kristin Nilsson och Emma Nilsson.

 

Cirkulär ekonomi – ett bra miljöval

 

Med sitt eget varumärke Scandinavian House of Refill servar Reelab kunder i hela Europa med skräddarsydda kompounds. Nu hoppas man nå ut till ännu fler företag inom Gnosjöregionen som har en stark ställning inom svensk plastindustri.

– Vi kan skapa mervärden för våra kunder, hitta lösningar på en mer cirkulär ekonomi som också blir ett bra miljöval och som stärker hållbarhetspolitiken, säger Kristin Nilsson.

 

Reelab startade 2011 för att bistå Axjo med inköp av återvunnet råmaterial. Idag har man ett brett internationellt nät av kunder – och hoppas växa ännu mer i Gnosjöregionen.

 

Jämn och hög kvalitet

 

Kvalitetsfrågan är avgörande när det gäller återvunnen plast. Olika fraktioner av konsumentspill och produktionsspill påverkar slutresultatet, likaså valet av återvinningsmetod och hur blandningen görs.

– Ryktet som funnits i branschen om ojämn kvalitet på återvunnet material är något vi vill ändra på, konstaterar Emma Nilsson, sales. Genom ett nätverk av väl utvalda leverantörer i hela Europa kan Reelab erbjuda högkvalitativt material från begärt avfallsområde med pålitliga källor.

 

Använder vi plasten på rätt sätt kan den vara guld värd. Visste du till exempel att det går att återvinna plasten i en schampoflaska upp till tio gånger?

 

Brett utbud av material

 

– Vi ser över produkt och specifikationer hos vår kund och tar fram ett specifikt recept inom ett brett utbud av material som till exempel PP, PE, ABS, PS. Vi kan också erbjuda masterbatch med exakt färgmatchning, säger Emma Nilsson.

Kundbasen har hittills legat främst inom formsprutning och extrudering men i takt med att nya material utvecklas växer också möjligheterna att använda återvunnen plast inom formblåsning och rotationsgjutning.

– Vi märker att förfrågningarna ökar och vi hoppas även få kontakt med produktägare som fått upp ögonen för materialet, säger Kristin Nilsson.

 

 

FAKTA REELAB

Med målet inställt på att öka användandet av återvunnen plast förser Reelab polymerindustrin med återvunnet råmaterial i Amerika, Europa och Asien.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Reelab

 KONTAKTUPPGIFTER

Reelab AB

Telefon: 0371-58 04 90
Mail: info@reelab.com

Besöksadress:
Svarvargatan 6
33238
GISLAVED

Postadress:
Svarvarg. 6
33238
Gislaved

Webbadress:
www.reelab.com