Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42 Torsdag 21 oktober Grattis Ursula, Yrsa
Valuta
EUR 10 0.00 -0.004
GBP 11.86 -0.02 -0.017
USD 8.6 0.01 0.011
BÖRSEN 17:30
0.74%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Här finns recepten på hållbar plast

De är Gnosjöregionens experter på återvunna plastmaterial. Och med det nya labbet kan Reelab hjälpa ännu fler att producera i 100 procent återvunnet.

 

Reelab servar plastindustrin med skräddarsydda compounds av återvunnen plast och ser spillflöden som tillgångar istället för skräp.

– Återvinningsbranschen har kommit långt, materialen har blivit renare vilket gör att vi kan hitta lösningar så att kunden får ett material med samma höga kvalitet och som passar deras produkt och deras produktion, konstaterar Emma Nilsson, försäljning.

 

Växer med nytt labb

 

När GnosjoRegion.se kommer på besök håller Emma och Kristin Nilsson, delägare Reelab AB, som bäst på att detaljplanera utrymmet i det nya labbet som tar form.

– Här får vi ännu större möjligheter att testa material, konstaterar Emma nöjt.

 

Reelabs nya labb ligger precis i anslutning till produktionen av compounds. Kristin Nilsson (tv) och Emma Nilsson (th) detaljplanerar utrymmet.

 

 

Återvinning ligger i tiden

 

Visst ligger det i tiden med återvinning. Allt fler företag efterfrågar återvunnen plast för att kunna minska sin miljöbelastning.

– Återvunnet material är inte bara för stora bolag som tillverkar stora volymer. Vi vill hjälpa alla att se vilka besparingar det här kan ge – och visa hur man kan använda hållbarhetsperspektivet i sin marknadsföring, säger Kristin.

– Mindre företag har inte alltid egna resurser som klarar av att göra en livs­cykelanalys eller beräkna CO2-utsläpp på sina produkter.

 

Återvunnet plastavfall kommer från industri, hushåll och elektronikåtervinning, och alla material är godkända enligt REACH och RoHs.

 

Möter kunder på Walk & Talk

 

– Vi finns här i Gislaved, i plastmeckat för hela norra Europa, och det ger en stor fördel till hela bygden, säger Kristin.

Även om Coronapandemin har medfört vissa svårigheter att möta kunderna ute i verkligheten så har man löst det på ett hållbart och coronasäkert vis – genom att erbjuda Walk & Talk.

– Kundbesök är så viktiga, både för att skapa relation och för att skapa förståelse för olika projekt.

 

Karl Tibratt och Fredrik Pettersson från Nordiska Plast talas vid om hållbar plast på en Walk & Talk tillsammans med Emma Nilsson.

 

 

FAKTA REELAB AB
Med fokus på Er produkt och produktion förser vi polymerindustrin med högkvalitativa kompounds gjorda av 100 % återvunnen plast.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & ReelabKONTAKTUPPGIFTER

Reelab AB

Telefon: 0371-58 04 90
Mail: info@reelab.com

Besöksadress:
Svarvargatan 6
33238
GISLAVED

Postadress:
Svarvarg. 6
33238
Gislaved

Webbadress:
www.reelab.com