Vecka 28 Lördag 13 juli Grattis Joel, Judit
Valuta
EUR 11.49 0.08 0.083
GBP 13.68 0.00 0
USD 10.53 0.04 0.041
BÖRSEN 17:30
2.28%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Flexibel serietillverkning med 3D-print

Ena dagen lyxiga förpackningar – andra dagen luftfördelningskanaler till ett gripdon. Vardagen hos 3D-printföretaget ReThink Factory är omväxlande.

 

– Väldigt ofta får vi frågan, vad kan ni printa?
Robert Mellergårdh visar ett axplock av detaljer som känns bekanta i underleverantörsleden och som tillverkats av ReThink Factory i Värnamo. Armaturer, mekaniska detaljer och elektronikavskiljare.
– Det är fascinerande vad man kan göra med 3D-printing. Du har inga verktygskostnader och nästan obegränsade designmöjligheter. Med korta ledtider kan vi ta fram allt ifrån en liten mjuk packning till en fullstor möbel, från pellets eller filament på en rulle, av återvunnet material och dessutom biobaserat. Det här är vår vardag, säger Robert.

 

”Vi är mer än en printbyrå eftersom vi också har kompetensen inom CAD och produktutveckling”, säger Oscar (tv) och Robert Mellergårdh som äger och driver ReThink Factory.

 

Mekaniska delar, armaturer och distanser i både hårda och mjuka material – några exempel på 3D-printade detaljer från ReThink Factory.

 

 

Hållbar lösning med knivskarp teknologi


Visionen som driver ReThink Factory är att visa möjligheterna som 3D-printing ger när det gäller hållbara lösningar för serieproduktion. Leveransen som gjordes i slutet av förra året var en riktig prestigeorder som visade att just det här är möjligt. Ett portugisiskt samlarvin för 900 EUR per flaska lanserades med exklusiva 3D-printade förpackningar i biobaserat och återvunnet material.
Oscar Mellergårdh optimerade designen av förpackningen för 3D-print, i nära samarbete med kunden.
– De blev jättenöjda och beskrev förpackningen som ”en banbrytande upplevelse” med ”fokus på hållbarhet och knivskarp teknologi”, säger Oscar.

 

”En banbrytande upplevelse med fokus på hållbarhet och knivskarp teknologi”. ReThink Factorys 3D-printade förpackning till samlarvinet Saturn, Wines From Another World, har mötts av lovord.

 

 

Fyller ett glapp inom legotillverkning


Men lyxiga förpackningar i all ära, lika roligt är det, menar Oscar, att kunna skicka i väg en order på 500 mjuka plastpluggar till en av ReThink Factorys stamkunder – eller att kunna säga ”ja, det kan vi lösa” när ett ledande företag inom energiproduktion skickar en offertförfrågan genom GnosjoRegion.se på mer än 1000 detaljer till ett utvecklingsprojekt.
– Vi ser att vi fyller ett glapp inom legotillverkning där vi kan hjälpa kunden att snabbt komma ut på marknaden med sin produkt och lösa tillverkningen tills det blir sådana volymer att verktygsbunden tillverkning är nästa steg, avslutar Robert.

 

Fullformatsprintern MAGNUM genererar allt fler uppdrag – som den gigantiska armaturen till en lampa som levererats till en restaurang i Stockholm.

 

 

 

 

 

Fakta:
RETHINK FACTORY – VI 3D-PRINTAR DINA IDÉER - från produktidé till prototyp och lågserieproduktion.

 

 

Text: Michael Åstmar
Foto: ReThink Factory & Martins Wine Advisor

 

 KONTAKTUPPGIFTER

ReThink Factory

(ReThink Factory)

Telefon: 070-321 94 96
Mail: info@rethinkfactory.se

Besöksadress:
Granitvägen
33144
Värnamo

Postadress:
Hjältarnas väg 3
34155
Vittaryd

Webbadress:
rethinkfactory.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår