Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Söndag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.88 0.03 0.025
GBP 12.68 0.05 0.047
USD 10.32 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.25%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Framtidstro och tillväxtpotential

Större utrymmen för kontor och lager, uppfräschade lokaler och ny fabrikschef - Rexsil AB rustar för ökad efterfrågan på högkvalitativt silikongummi.

- Det går bra för Rexsil idag och vi ser att det finns en efterfrågan på våra produkter. Det är därför vi har byggt till eftersom vi ser en växande potential både för företaget och för våra produkter.


Gustav Lindow är nyanställd fabrikschef på Rexsil AB. Här i konferensrummet som är en del av tillbygget på 600 m2. "Rexsil är ett spännande företag med ambitioner att växa" säger Gustav.

Påverkat positivt

Det säger Gustav Lindow, ny fabrikschef på Rexsil AB i Burseryd. Han är smålänningen som kommit hem igen, åtminstone de dagar han tillbringar i Burseryd. Annars är Gustav stationerad på Sipla Nordic i Helsingborg som sedan tre år tillbaka är systerbolag till Rexsil. Ett ägarbyte som också har påverkat verksamheten i positiv riktning.

- Givetvis ser vi synergieffekter där vi kunnat dra lärdom av varandra som företag och där både Rexsil och Sipla Nordic kommit upp starkare än tidigare, säger Gustav Lindow.


Silikonet har unika egenskaper som gör det speciellt väl anpassat i applikationer som utsätts för både stark värme och stark kyla. Och möjligheterna till olika färgval är oändliga.

Tillbyggnad och uppfräschning

Tillbygget med 600 m2 fördelade på lager och kontor är en effekt av detta. Befintliga lokaler har också fräschats upp och målats om.

- Vi ser ju att det finns möjlighet att växa och utöka den kapacitet vi har här i Burseryd. Vi har potential att nå nya marknader och i samarbete med systerbolaget kan vi undvika kapacitetsgap genom att flytta produktionen inom koncernen. Det är ett arbete som har intensifierats det senaste halvåret, säger Gustav Lindow.


Produktionschef Christer Nilsson är nöjd med tillbygget som bland annat resulterat i nya funktionella lagerytor. "Vi har en väldigt fin fabrik som vi är stolta över" säger Christer.

Över 600 standardprofiler

Kundbasen idag består av några riktigt stora företag men också flera mindre kunder, främst inom byggbranschen men också inom livsmedel och medicin. Man kan erbjuda över 600 standardprofiler inom silikonlister men levererar också skräddarsydda produkter på kort varsel. Det handlar om allt ifrån dörr- och fönsterlister, fogband och slangar till självvulkande tejp och packningar.

- Silikon är ett exklusivt material, top of the line. Silikonets egenskaper gör att det tål både höga och låga temperaturer bättre än konventionellt gummi och därför används med fördel i dyrare applikationer. Det är ett långlivat material, säger produktionschef Christer Nilsson.


205 ton silikonlister rullar ut från Rexsil i Burseryd varje år.

"Fin fabrik"

De tio anställda i Burseryd har mer än 100 års sammanlagd yrkeserfarenhet och varje år skeppar man ut 205 ton silikonlister varav cirka hälften går på export.
- Vi har en väldigt fin fabrik som vi är stolta över, säger Christer Nilsson.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.KONTAKTUPPGIFTER

Rexsil AB

(Rexsil AB)

Telefon: 0735267316
Mail: rexsil@telia.com

Besöksadress:
Tallgatan 9
33377
BURSERYD

Postadress:
Tallg. 9
33377
Burseryd

Webbadress:
www.rexsil.com