Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Måndag 4 juli Grattis Ulrika, Ulla
Valuta
EUR 10.77 0.02 0.023
GBP 12.51 0.04 0.039
USD 10.33 0.03 0.026
BÖRSEN 17:30
0.63%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Goda rekommendationer sätter fart på affärerna

Det är full fart framåt för Rexsil AB i Burseryd. Efter en marginell nedgång har det vänt uppåt igen. Och nöjda kunder ger ringar på vattnet.

- Våra produkter säljer sig själva, säger VD Roland Åkerberg.
 

Och han tycks ha rätt. Företaget syns sällan ute på mässor, hemsida skaffade man först för något år sedan men ändå blir uppdragen bara fler och fler.

- Vi har en fast kundkrets sedan flera år men allt eftersom tillkommer det nya och vi har sakta men säkert ökat i omsättning år från år, säger Sven-Erik Hultquist, delägare i företaget tillsammans med Roland Åkerberg.
 

Korta ledtider

 

Snabba lösningar och korta ledtider ger credit hos kunderna. Finns ett behov kan man gå igång med produktionen samma dag.

Från början hade Rexsil ett 30-tal standardprofiler men allt eftersom företaget vuxit har man nu över 600 profiler att erbjuda och täcker det mesta inom området silikonlister. Och när nya behov dyker upp tar man tillsammans med kunden fram nya konstruktioner.
 
Sven-Erik Hultquist, delägare i företaget, talar sig varm för silikonets positiva egenskaper.
 

Snäva toleranser

 

Silikon står sig fortfarande som ett stabilt och kostnadseffektivt material. Materialets homogenitet och processtabilitet gör det möjligt att tillverka spritsade produkter med mycket snäva toleranser.

I maskinhallen ligger den modellereliknande råvaran uppskuren i kraftiga remsor för att kunna matas in och vulkaniseras i ca 400 grader och därmed uppnå rätt elasticitet.
 

Färgstarkt material

 

Färgerna är klara och distinkta, inget annat gummimaterial ger samma möjlighet till färgsättning som silikon.

- Silikon fungerar bättre än många andra gummisorter och eftersom det baseras på kisel och inte på olja är det i slutändan en ren och miljövänlig produkt, säger Sven-Erik Hultquist.
 
Det går uppåt för Rexsil i Burseryd.
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh
 


KONTAKTUPPGIFTER

Rexsil AB

(Rexsil AB)

Telefon: 0735267316
Mail: rexsil@telia.com

Besöksadress:
Tallgatan 9
33377
BURSERYD

Postadress:
Tallg. 9
33377
Burseryd

Webbadress:
www.rexsil.com